Реклама / Ads
6| 4847 |24.07.2019 НОВИНИ

Адвокатът на Кристиян: Прави се опит за обвинение за организирана престъпна група

.
Източник: БГНЕС
Разследването за пробива в системата на НАП е прехвърлено в Специализираната прокуратура, като явно се прави опит да се повдигне обвинение за организирана престъпна група за ”незнайно какво”. Това обяви пред Нова телевизия адвокатът Георги Стефанов.
 

В ареста е търговския директор на "Тад груп" Георги Янков, задържан вчера с операцията на ГДБОП във фирмата. Другият директор Иван Тодоров е в Канада на планирано пътуване още преди година.

 

Георги Стефанов не пожела да коментира в детайли изявленията от вчера на главния прокурор Сотир Цацаров и неговия заместник Иван Гешев за откритото от разследващите в компютъра на Кристиян Бойков.

 

"Правят се какви ли не изявления", заяви Стефанов и обясни, че компютърът, ако е влизано в него евентуално, не е декриптиран според процесуалните правила. Ако са били извлечени данни, това е било незаконно - не са присъствали собственикът, адвокат и поемни лица, което означава, че доказателствата не са годни.

 

"Ако е направено те сами са си минирали доказателствения материал", обясни Георги Стефанов. Той посочи също, че компютрите са в ръцете на разследващите и ако е имало влизане, то това означава, че освен теглене на информация, може да има и внасяне.

 

"Правят се твърдения пред медиите. Те твърдят, че го има, ние твърдим, че ги няма", заяви още Стефанов за данните в компютъра на Кристиян Бойков.


Адвокатът отхвърли всякакви въпроси за политическа връзка на фирмата: "Моля да не ни замесвате в техните политически игри. Въпросът е процесуален. Да оставим политиката за политиците." По думите му явно има атака и пробив в системата на НАП и това може да бъде използвано удобно от конкуренция на фирмата.

 

Припомняме, на 15 юли 2019 г. стана ясно, че ДАНС, МВР и НАП проверяваха сигнал от хакер, че е източена значителна част от базата данни на Националната агенция по приходите. На 20-годишния Кристиян беше повдигнато обвинение за киберпрестъплението, след като той беше задържан на работното си място. Беше установено, че младежът е пробил и сайта на МОН преди 2 години. По-късно той беше освободен с мотив, че е необходимо да се съберат повече доказателства.

 

Самият Кристиян Бойков отрича да има вина, да е свързан по някакъв начин с теча на данни, а фирмата му застава зад него.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6643 |19.07.2019 М. Константинов: Кристиян искал да покаже колко е велик, но направил левашка грешка . 19| 8760 |18.07.2019 Адвокатите на Кристиян: В ГДБОП часове наред са го притискали да се признае за виновен . 12| 5964 |17.07.2019 От фирмата на Кристиян: Той обучаваше ГДБОП на киберсигурност, друг го е натопил . 11| 6754 |17.07.2019 Тол-рейнджъри тероризират шофьори до границата с Румъния, погазват закони и правила (видео)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads