Реклама / Ads

7| 3286 |22.12.2021 НОВИНИ

Аферата ”Хемус”: Установяват посочените от Колев лица и свързаните с тях дружества

.
Източник: БГНЕС
Обвиняемият за изпиране на над 53 млн. лв., предназначени за ЛОТ-5 от Автомагистрала „Хемус“, Борислав Колев е дал обстойни обяснения като е посочил конкретни лица, които имат отношение към евентуално извършеното престъпление. Това се е случило в присъствието на защитник, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

С оглед изложените от обвиняемия обстоятелства наблюдаващите прокурори са дали множество подробни указания на органите на МВР, допълват от обвинението. Възложено им е да установят посочените от обвиняемия лица, както и свързаните с тях търговски дружества.

 

Наблюдаващите прокурори ще внесат в Софийски градски съд искане за разпит на обвиняемия Колев пред съдия.

 

На основание чл. 46, ал. 2, т. 2 от НПК прокурорите лично ще извършат множество действия по разследването независимо че делото все още се намира в Софийски апелативен съд след произнасяне на въззивната инстанция по мярката за неотклонение на обвиняемия.


До момента няма произнасяне на Софийска апелативна прокуратура по направените самоотводи на двама от наблюдаващите прокурори. В случай че САП уважи тяхното искане, на принципа на случайния подбор, ще бъдат определени нови наблюдаващи прокурори, които да продължат ръководството и надзора върху разследването. До произнасянето на САП поискалите самоотвод прокурори продължават да изпълняват функциите си на наблюдаващи прокурори.

 

Извършват се всички необходими действия по разследването и други процесуални действия с цел разкриване на обективната истина по предвидения в закона ред, допълват от прокуратурата.

 

Ако се съберат достатъчно доказателства за виновността и на други лица, същите ще бъдат привлечени в качеството на обвиняеми и ще им бъдат определени от наблюдаващите прокурори адекватни мерки за неотклонение, отговарящи на обществената опасност.

 

Изготвено е предложение за вземане на делото на специален надзор от САП и от Върховна касационна прокуратура (ВКП).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 12| 15277 |21.12.2021 Бойко Рашков след срещата с обвиняемия за ”Хемус”: Чух имена . 6| 3933 |21.12.2021 Обвиняемият по аферата ”Хемус” иска лична среща с министър Рашков . 7| 15693 |18.12.2021 Румен Спецов за задържания по аферата ”Хемус”: Познавам този човек . 2| 2336 |17.12.2021 Мярката за неотклонение на обвинения за аферата ”Хемус”, ще се гледа на 21 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ