Реклама / Ads
16| 4978 |22.08.2018 НОВИНИ

Агайн: Има проблеми и рискове в застрахователния бизнес

.
Ралица Агайн Източник: БГНЕС
Направих силно емоционален личен избор . Ситуацията ескалира политически. Това е моят политически отговор. Целта е да си запазя личното достойнство. Това каза по БТВ Ралица Агайн, довчерашен зам.-шеф на КФН.
 

Не мисля да търся виновен. Има хора, които пострадаха в тази ситуация. Вчера представих доклада в НС и се видя, че правилата и процедурите са ни ясни. Комисията е колективен орган. Каквото има да кажа, съм го казала. Моите правомощия не предвиждат да ходя при другите органи, още по-малко при премиера. Би следвало това да прави председателят.

 

Когато дойде първото писмо на 10 май за Олимпик, ние забранихме сключване на нови договори. Изпратихме всичко до нужните ведомства-банки, гаранционен фонд. Публикувано е и в „Държавен вестник“. Обезщетенията на хората са покрити, за това не може да има спор.  Сумата, която ще се изплати, ще е за обезщетение.  КФН не отнема лиценз на клон. В момента, в който е отнет лиценза в Кипър, бяха наложени забраните Олимпик  да се разпорежда с активите и да се сключват нови полици.

 

Трябваше Комисията да е по-активна с оповестяване на ситуацията. Това не е моя работа. Заявих, че има слабост в комуникацията с хората. Не знам кой е казал на премиера, че е имало дъмпинг на цената от страна на Олимпик. Ние такава информация не сме давали. Но средната цена при застраховката на леки коли на Олимпик е по-висока,  отколкото на пазара.

 

Хората ще си получат обезщетенията от гаранционният фонд.   197 000 полици бяха прекратени и загубата е над 9 млн. лв. Трябва да започне процедура по ликвидация. Тя ще започне през септември. Ликвидатор  трябва да продаде активите на дружеството.

 

Пресилено е да се говори за фалит на втора застрахователна компания, но има проблем всеки ден.  Не мога да кажа повече. Има проверки на ДАНС за това, че сме предприели мерки. До момента проблемите са решавани. Миналата година имаше проблем със застраховател "Надежда". Светкавично реагирахме и отнехме лиценза. Има рискове в сектора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3688 |13.08.2018 10 дни на БАН и института по метеорология, за да решат проблемите си . 4| 4793 |28.07.2018 Николай Николов: ”Зелената зона” за паркиране е ред за едни и проблеми за други . 1| 3921 |28.06.2018 Земеделският министър няма други проблеми, освен климата! . 1| 4649 |20.06.2018 В сигнал до прокуратурата: Шефката на „Медицински одит” се е разбрала със здравния министър да няма проблеми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads