Реклама / Ads
7| 5198 |10.08.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

АИКБ искат оставки в цялата енергетика „заради некомпетентно управление“

.
Васил Велев
Упълномощен съм да поискам оставката ръководствата на Министерството на енергетиката, на Българския енергиен холдинг и на ТЕЦ 2. Това заяви след среща със служебния премиер Стефан Янев Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България. По думите на Велев причината затова е некомпетентното управление на енергетиката в ущърб на икономиката и домакинствата в България в полза на определени лица.
 

„Настояваме за анализ на поведението на ЕСО и на НЕК и след този анализ логичното е тези ръководства също да подадат оставки, управлението на предлагането в нашата страна се извършва в ущърб на хората, икономиката и индустрията и на тези, които произвеждат, плащат заплати и пълнят бюджета. Това не е само от некадърност, това е за умисъл“, допълни той.

 

В разговорите при министър-председателя участваха още представители на Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

 

„Високите цени на енергията рефлектират най-вече в българския бизнес, частното предприемачество и в онези енергоемки производства, в които това до голяма степен се отразява в цената на крайния продукт и го прави потенциално неконкурентоспособен. Ще използваме тази възможност да направим един анализ и да проведем сериозен разговор какво можем и какво не можем, за да преценим какви са полезните ходове и да се опитаме да облекчим ситуацията с инструментариума, с който разполага изпълнителната власт. Разчитаме много на анализа на представителите на работодателските организации, така че да сме наясно и да видим проблемите под всеки един възможен ъгъл“, заяви в началото на срещата Стефан Янев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5242 |02.06.2021 САЩ към България: Спрете схемата ”паспорти за пари”, ако искате да пътувате безвизово зад Океана . 3| 4462 |31.03.2021 Хотелиерите искат безплатни чадъри и шезлонги за 3 години . 14| 5753 |30.03.2021 Сдружение на заведенията: Господа властимащи, притискате ни още повече финансово ли? . 7| 10286 |10.01.2021 Ново двайсет: Искат отрицателен PCR тест при започване на работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads