Реклама / Ads
4| 2486 |03.03.2024 НОВИНИ

Акад. Денков: Днес не е ден за атаки, а за празнуване, за обединение

.
Николай Денков Източник: БГНЕС
"Днес е ден, в който трябва да се обединим и да говорим само за това, което ни обединява. Не е ден за атаки, а за празнуване". Това каза премиерът Николай Денков след края на церемонията по издигането на националния ни флаг навръх Трети март в София.
 

"Преговорният процес с Мария Габриел за ротацията върви нормално. Очакваме документа от страна на ГЕРБ и тогава ще видим как ще оформим крайния документ. Така че процесът върви", коментира Денков.





Заедно с вицепремиера Мария Габриел, днес премиерът Денков участва в церемония по издигане на националното знаме пред паметника на Незнайния воин на днешния национален празник - 3 март.

 

След въпроси от журналисти, Денков говори за наближаващата дата 6 март, след която се очаква ротацията с Мария Габриел. Миналата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще представят на партньорите си от "Продължаваме промяната - Демократична България" коалиционно споразумение до края на мандата.

 

Николай Денков коментира днес, че хората искат малко да си отдъхнат от политическите разговори предвид празника. "Честит празник на всички, елате във вторник и тогава ще обсъждаме всички тези въпроси", отговори премиерът на въпрос за исканото от ГЕРБ-СДС коалиционно споразумение.

 

"Днес не е ден за атаки, а ден за празнуване", отбеляза Денков и посочи, че на този ден трябва да се обединим и всички да празнуваме националния празник на България - 3 март.





Церемония по издигането на националното знаме по повод 3 март, на който честваме 146-ата годишнина от Освобождението на България, се състоя пред паметника на Незнайния воин в София.

 

Присъстваха министър-председателят Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, министри от кабинета, кметът на София Васил Терзиев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, представители на дипломатически мисии, на вероизповеданията у нас, граждани. Сред присъстващите на церемонията бяха и представители на политически сили.

 

При изпълнението на националния химн от Гвардейския представителен духов оркестър беше произведен салют от двайсет артилерийски залпа.

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел отдадоха почит пред паметта на загиналите за свободата на България.

 

В церемонията участваха представителни формирования на Националната гвардейска част.

 

По-късно днес предстои тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред сградата на президентската институция.





От 18:30 ч. на площад „Народно събрание“ ще се състои тържествена проверка (заря). В нея ще участват Гвардейският представителен духов оркестър и представителни блокове от състава на Националната гвардейска част, както и военнослужещи от Съвместното командване на силите.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6772 |03.03.2024 Ето как изглеждат трол мрежите за руска пропаганда в българския Facebook /видео/ . 1| 2379 |03.03.2024 Елена Йончева получи голямата награда на международния форум Women Leaders Awards 2024 . 16| 3878 |03.03.2024 Проф. Слатински: Този празник е болен и разболява все повече и повече България . 4| 10959 |03.03.2024 Иван Ланджев за ФрогНюз: Никой не може да ти вмени как да обичаш родината си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads