Реклама / Ads
11| 2694 |19.03.2024 НОВИНИ

Акад. Денков: Кабинетът на ГЕРБ-СДС не е съгласуван ПП-ДБ

.
Акад. Николай Денков Източник: БГНЕС
Това е кабинетът на ГЕРБ-СДС, не е кабинет, който да е съгласуван с "Продължаваме промяната - Демократична България" и споразумението не е съгласувано с нас. Това коментира преди началото на заседанието на парламентарната група Николай Денков, министър-председател в оставка, който заедно с лидерите на коалицията Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов пристигна за заседанието на групата.
 

Депутатите от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) се събират в централата на ул. "Кърниградска" за заседание на парламентарната група.





"Нека се съберем и да обсъдим, защото сме изненадани от това, което беше предприето от Мария Габриел. Съгласие за това, което прави Габриел няма", добави Атанас Атанасов.

 

Преди обяд лидерите на ПП-ДБ Христо Иванов, Кирил Петков, Атанас Атанасов и министър-председателят в оставка Николай Денков продължиха разговорите с преговорния екип, излъчен от ГЕРБ-СДС, начело с Мария Габриел. След края им Христо Иванов, председател на "Да, България" и един от лидерите в коалицията, обяви, че ще изчакат изявлението на Мария Габриел при президента и тогава ще коментират. 

 

ГЕРБ-СДС върнаха изпълнен първия мандат за съставяне на кабинет. Към момента обаче остава с въпросителна дали ПП-ДБ подкрепят този състав. Мария Габриел подчерта, че ГЕРБ не биха застанали зад кабинет с друг състав и мандат. Така съдбата на ротационното правителство все още е под въпрос.

 

Веднага след връщането на мандата изпълнен се появиха информации, че всъщност съставът, предложен от ГЕРБ-СДС далеч не е съгласуван от ПП-ДБ, нито одобрен.

 

"Това е провокация. Съставът на Министерски съвет, внесен от Габриел, не е съгласуван или одобрен от ПП-ДБ. Няма договореност за такъв МС", посочи проф. Евгений Дайнов.

 

"ГЕРБ сътвориха невероятен конституционен цирк. Вкараха предложение за кабинет без съгласието на ПП-ДБ", написа Даниел Смилов.





Очаква се по-късно изявление на ПП-ДБ.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4028 |19.03.2024 Радослав Бимбалов: Габриел е носела отрязания пръст в искане за откуп. Споразумение ЯВНО няма . 13| 23855 |19.03.2024 Даниел Смилов: ГЕРБ сътвориха невероятен конституционен цирк . 3| 2831 |19.03.2024 Габриел след връщането на мандата: Давам заявка, че отговорността е споделена . 12| 6426 |19.03.2024 Евгений Дайнов: Съставът на Министерски съвет, внесен от Габриел, не е съгласуван или одобрен от ПП-ДБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads