Реклама / Ads
4| 2937 |12.04.2023 НОВИНИ

Акад. Денков: Обсъдихме с ГЕРБ – СДС правосъдната реформа

.
Акад. Денков: Обсъдихме с ГЕРБ – СДС и правосъдната реформа Източник: БГНЕС
„Това, което направихме днес, бе да покажем каква би могла да бъде посоката. Обсъждахме предложението ни за ротация, за да има по-голям контрол. Този парламент има останали задачи от миналия парламент, които трябва да се задвижат бързо. Няма отговор да или не за ротацията.
 

Това заяви бившият просветен министър и настоящ депутат от коалиция Продължаваме промяната-Демократична България акад. Николай Денков в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

 

„В хода на дискусията се разбра, че можем да формулираме приоритетните задачи и да започнем бързо да работим по тях“, разясни той.

 

Днес обсъждахме и правосъдната реформа, разкри акад. Денков.

 

„Разбрахме се, че можем още утре да сформираме работни групи, които да започнат действия по тези задачи. В тях ще влизат представители от ПП и ГЕРБ“, обясни той.

На въпрос лесно ли се преговаря с ГЕРБ, акад. Денков заяви: „Когато говорим за приоритети – нещата изглеждаха добре. Никой не иска да повтори, това което се случи миналия път“.

 

„Не сме обсъждали правителство днес. Всички дейности, които обсъждахме бяха законодателни и бюджет. Имаме много ясното разбиране, че трябва да стартира приемането на законите“, каза бившият министър на образованието.

 

По повод идеята на Бойко Борисов служебният кабинет да стане редовен, акад. Денков каза: „Идеята е доста екзотична и не е конституционна. Кой ще носи политическа отговорност за решенията на това правителство? Именно в това е трудността – всеки, който е гласувал за правителство, носи отговорност“.

 

„Ние продължаваме да нямаме доверие на ГЕРБ и сме създадени, за да променим този модел на управление. Трябва да намерим начин да сменим модела. Това може да стане по два начина – законодателен или промяна на изпълнителната власт, но за това още не сме говорили“, каза още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3400 |16.01.2023 Денков: Кална кампания, Асен Василев не познава хората от Nexo . 0| 2948 |09.01.2023 Проф. Денков: ПП нямат червени линии по отношение на обсъжданите политики, които са полезни за страната . 13| 3508 |08.01.2023 Николай Денков: ГЕРБ-СДС да променят отношението си към корупцията и ще разговаряме с тях . 3| 3004 |04.01.2023 Николай Денков: Най-важното, което можем да свършим през тази сесия, е да изберем редовно правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads