Реклама / Ads
15| 4887 |05.02.2024 НОВИНИ

Акад. Денков: Правителството не може да подпомага зърнопроизводители, които е възможно да се окажат на печалба

.
Министър-председателят акад. Николай Денков Източник: БГНЕС
"Няма никакви основания за протестите на земеделците. Неслучайно се организират преди предстоящата ротация на кабинета. Очакваме да продължим диалога със зърнопроизводителите, за да уточним текста и да подпишем новия меморандум за съвместни действия, съгласуван с тях."
 

Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков на съвместен брифинг с министърът на земеделието и храните Кирил Вътев в Министерския съвет.

 

„Подаването на годишна данъчна декларация е задължение за всеки бизнес. Нежеланието на зърнопроизводителите да докажат загубите си за 2023 г. е необяснимо, за да се възползват от предложението на кабинета за допълнителна финансова подкрепа”, посочи Денков.

 




По думите му правителството не може да подпомага зърнопроизводители, които е възможно да се окажат на печалба през 2023 г. „Това противоречи на икономическата логика, на правилата и на правата и интересите на останалите хора в страната”, подчерта премиерът.

 

Той изтъкна, че данни на НАП сочат, че зърнопроизводството е сред най-печелившите сектори през последните години. „Земеделските стопани са получили общо над 3 млрд. лв. през 2023 г. европейско и национално финансиране по различни програми и мерки”.

 




Акад. Денков отбеляза, че в дискусия със земеделските производители са набелязани редица промени в законите.

 

„Исканията за оставката на министър Вътев очевидно са политически. Тъй като документите, които бяха показани, аз прочетох декларацията, която те са представили, са несъстоятелни", смята премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3781 |05.02.2024 Кирил Петков за ротацията: Минимален брой промени на министри ще даде по-голямо спокойствие на обществото ни . 9| 3726 |05.02.2024 С тежка техника и готовност за блокиране на пътища: Фермерските протести продължават и утре . 24| 13735 |05.02.2024 Къртици: Колко процента от агентите и политиците ни ще минат на полиграфа за лоялност към България?  . 8| 5118 |05.02.2024 Проф. Румен Кънчев: Налага се мнението, че до 5 години ще има война Европа - Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads