Реклама / Ads
5| 5699 |22.02.2014 НОВИНИ

Академик ще води "България без цензура" в Бургас

.
"България без цензура" избра академик за свой лидер в Бургас. Иван Тагавов оглави общинската партийна структура с пълно мнозинство на вътрешния вот. Той е завършил в Москва, става академик още на 51 години, работил е в "Нефтохим". От 1992 г. е в частния бизнес, избиран е за агробизнесмен на годината.
 

"Ще извадим напред стойности хора като акад. Тагавов", обеща председателят на ПП "България без цензура" Николай Бареков. "Oмръзна ми от неграмотни хора в политиката. Досега те не допускаха в политиката умните, защото умните не могат да се държат под контрол като неграмотните" обясни той.

32-годишният икономист Тихомир Атанасов ще е зам.председател на общинската структура, а юристът Свилен Николов - секретар. Изборът на бургаското ръководство, направен в препълнената от над 100 души зала, се увенча с добра поличба - появата на първата рожба на партиен член от Руен, която се роди по време на вота.

"Партията ни е срещу цялото политическо статукво. В него няма ценностна база, а без морал няма политика, без ценности няма добро управление", обясни Бареков в Бургас. Той посочи, че за 25 г. преход не е имало нито едно управление, за което да се каже, че е било с грижа за българските граждани. Нито в парламента, нито на партийните форуми може да се чуе нещо за човека, за социалните проблеми.

"Думите, които говорим се определят от нашите опоненти в най-мекия вариант като патетични. Смятам, че е нужно да има малко патетика в политиката. Трябват идеали. Защо не ни вярват, когато казваме, че искаме поне два мандата управление, което да направи нещо много просто – да не краде? Добротата и справедливостта са дефицитни днес. Няма ги в дневния ред на българския парламент. Затова искаме промяна", каза лидерът на ББЦ.

"Справедливата кауза винаги намира място и привърженици, затова съм сигурна, че ще успеем. Нас не ни е страх да се изправим на дебати на евроизборите срещу кандидати, които вече са били в Европейския парламент. Те могат да ни говорят много за европейски политики, но аз ти питам – къде в думите им са проблемите на българите", каза пред съгражданите си Калина Крумова от женската организация на ББЦ "Евромайки".

 Партията няма да прави своя група, но ще бъде балансьор

Румен Йончев от Земеделския народен съюз (ЗНС) ще напусне Коалиция за България и ще стане
изразител на ценностите на "България без Цензура" в парламента. Това каза в интервю за ямболската ДКТВ лидерът на партията Николай Бареков. Решението на Йончев за напускане на парламентарната група на социалистите ще бъде взето утре на форум на земеделците в Бургас. На него ще бъде разгледано и проектоспоразумението за съвместна работа между ББЦ и ЗНС.

Бареков каза още, че партия "България без цензура" няма да се стреми да прави своя парламентарна група. "Механизмът е следният - действащи депутати, влезли в българския парламент, да се обявят за независими", поясни лидерът на "България без цензура". Той уточни, че ще има и други депутати в парламента, които ще са изразители на политиката на "България без цензура". Става въпрос за народни представители, напуснали парламентарната група на ГЕРБ. Едни от тях ще се присъединят към партията и ще бъдат нейни членове, а други ще помагат като експерти. "Нашите депутати няма да правят група, а ще са независими. Те ще останат в центъра. Така обаче, нито БСП и ДПС ще имат 119 депутати, нито ГЕРБ и "Атака". Докато ГЕРБ овикваха площадите, ние действахме стратегически и писахме
програма. Нашият план е да разтурим статуквото и по всичко личи, че успяваме“, посочи лидерът на "България без цензура".

В центъра на парламента, според Бареков, трябва да застане една мощна центристка формация на патриотична основа, която да има стратегическа програма за управление поне два мандата напред. „Не се притесняваме да искаме властта, но не я желаем на всяка цена. Ние искаме управление, което да е с нашата програма – на първо място в нея е  заложена операция "Чисти ръце". Никой не се занимава в това кой как е натрупал богатството си", каза Бареков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5346 |18.02.2014 ВМРО: Политическата ситуация ни мотивира да водим разговори с ББЦ . 26| 5870 |17.02.2014 Г. Марков: Само дружинните ръководители в ГЕРБ имат бъдеще . 3| 6190 |17.02.2014 Рада Коджабашева зам. председател на ПП "България без цензура": Има само един път напред и той преминава през операция "Чисти Ръце" . 16| 5229 |17.02.2014 ГЕРБ отваря пространство за контраполитика от страна на "България без цензура"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads