Реклама / Ads
24| 5354 |18.02.2014 НОВИНИ

ВМРО: Политическата ситуация ни мотивира да водим разговори с ББЦ

.
Мотивът ни да водим разговори за коалиция с "България без цензура" (ББЦ) е политическата ситуация в страната. Какво имаме в момента - от една страна партията, която ни управляваше ди скоро и ни доведе до това положение, а от друга – една безпринципна коалиция, съставена от бивши комунисти и турски терористи.
 

Това каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който бе гост в сутрешния блок на БНТ, заедно със зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев.

ВМРО беше единствената партия, допусната до февруарските протести отпреди 1 г. "България без цензура" се създаде наскоро, тя тръгна от площадите, когато разбрахме, че без политическа партия няма как да стане, че трябва да се обединим с други партии, за да си върнем държавата", каза от своя страна Славчев. Той напомни, че вече са създадени две работни групи, които започват своята работа по създаването на коалицията между двете партии. "Говорим за национална доктрина, която да стане основа за България за следващите 20-30 години, а не само за 4 години", допълни Славчев.

Държавата трябва да бъде национално силна и социално справедлива, изтъкна Джамбазки и подчерта, че ВМРО има 120-годишна история и е създадена, защото не е довършено националното обединение. Зам.-председателят на партията обясни, че и през годините войводите са търсели сътрудничество предимно с национални, десни и центристки формации.

"Самостоятелното ни явяване на изборите миналата година беше оценено на 2% и то след като се отказахме да сме в управлението", припомни Джамбазки. Той подчерта, че коалицията с ББЦ не е въпрос на сближаване, а на политически разговори. "Това, което ме притеснява е, че времето си минава и нищо не се случва", посочи той. Заместник-председателят на ВМРО изрази възмущението си от "политическите фантоми, които паразитират на национализма" и подчерта, че щом има толкова критики към ББЦ, това означава, че са притеснени самите критикуващи. Ангел Славчев посочи от своя страна, че няма нещо във ВМРО, от което "България без цензура" да се притеснява. "Уважаваме тяхното мнение, ние не сме толкова крайни, уважаваме различни етноси и религиозните различия. Идеята ни е да се борим за България", посочи той.

Може би ние ще бъдем едни от малкото, които на тези евроизбори ще говорят за именно за Европа - да се защитят правата на македонците, българите в Сърбия да имат право на обучение на български, да се обърне внимание на българите в Гърция, изтъкна зам.-председателят на ВМРО. По повод последните скандали в парламента и протеста в Пловдив, той коментира, че държавата продължава да се разпада, докато се водят вътрешни спорове. Джамбазки остро осъди поведението на депутата Хюсеин Хафузов, както и желанието на мюфтийството да си върне имоти, „които никога не са били негови“, но бе категоричен, че храмове не бива да бъдат поругавани. "Протест срещу политически партии, централи, политически лидери – да, но храмове не трябва да бъдат заплашвани. Мюсюлманите не са виновни. Виновни са ДПС", категоричен бе Джамбазки.

Обмисляме създаването на нова група в Европарламента, която да представлява центристки партии на страните от Източния блок. Идваме да променим бъдещето. Искаме България да се развива и хората да водят достоен живот, заключи зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5330 |17.02.2014 РБ: Политическата мафия пак разиграва етническата карта . 28| 5436 |08.02.2014 Ситуацията у нас: Каша, кочина, обезверен народ, но има надежда . 31| 5463 |02.02.2014 Цветлин Йовчев: Създаваме гнусна ситуация в страната със СРС-тата . 25| 6757 |31.01.2014 Цв. Василев прогнозира: Политическата ни система скоро ще се промени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads