Реклама / Ads
28| 5434 |08.02.2014 НОВИНИ

Ситуацията у нас: Каша, кочина, обезверен народ, но има надежда

.
Юлиан Константинов
Водещата Люба Кулезич и гостите й диагностицираха ситуацията в България и определиха "опорните точки" при описанието на проблемите.
 

Често лъжа за ситуацията в България, но най-често това са чужденци. У нас кашата продължава да ври, заяви по НТВ оперният певец Юлиан Константинов.

Кочина, с тази дума журналистът Константин Каменаров описа ситуацията у нас. Тя е отдавна и ние сами сме си я произвели, уточни той. 

Има надежда, отсече бизнесменът Васил Василев. винаги, когато българският народ е попадал в нещо толкова невероятно, той е намирал сили да надигне глава и да се отърси от мръсотията, която го е заляла. В много среди наблюдавам стремеж да се измъкне държавата от състоянието, в което се намира, уверен е Василев, който напомни думите на Левски за задружните ни усилия, срещу които не може да устои никоя стихия. 

Глупаво твърдение е, че сме честен и трудолюбив народ, но имаме нелеката съдба да имаме некадърни политици. Докато мислим така, ще продължим да кретаме все така, смята Ю. Константинов. Трябва да спрем да се питаме "Защо аз?" 

Смятам, че трябва да подкрепим една достатъчна "умност", а не защото тя е конкретно на президента Плевнелиев. Идеята е чудесна, но се страхувам да не би това да са поредните политически дъвки, каза Каменаров. Голяма част от хората не се интересува от това, смята той. 

Българският народ не иска да го управляват турци, каза В. Василев. Понеже не може това да се каже открито, се говори за електронно гласуване и др. под., т.е. завоалирано.

Трябва да се промени това глупаво статукво, сега съм 51% за задължително гласуване, каза на свой ред Константинов. От темите флашки и подслушване се интересуват само политици и фолкпевици, смята той.

Дай боже проблемът със задължителното и незадължителното гласуване да беше най-големият на държавата, та да го решим в миг, каза Каменаров и посочи здравеопазване и образование като истински страшни и кошмарни проблеми. Ако въпросът е "Трябва ли циганите в Столипиново да си плащат тока?", да видите каква ще е активността тогава, добави той. Посочи също и демографския проблем.

Всички в студиото вкупом увериха, че никога не са спирали да гласуват.

Дори Румъния изглежда от самолет по-добре от България, каза Константинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5222 |19.12.2013 Меркел загрижена за ситуацията в България . 11| 5081 |14.12.2013 Вигенин: Овладяваме ситуацията с бежанците у нас . 31| 5930 |09.12.2013 Експерти: Ситуацията в България не се е влошила, винаги си е била такава . 13| 5470 |05.12.2013 Искра Михайлова: Предизвикателство е да се справим със ситуацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads