Реклама / Ads
12| 18604 |17.01.2019 ГЛАСЪТ

Индианците пираху: Ако змия те целуне, значи ще те яде. Запомнете това

.
Това коте не внимава много, много...
Какви са фактите. ДПС подкрепи ГЕРБ за започване на преговори с американската компания „Локфийд Мартин“ за самолетите F16. Формалният лидер на движението Мустафа Карадайъ патетично заяви по този повод: От близо 30 години неизменно поддържаме евро-атлантическата ориентация на страната.
 

Опашата лъжа. Босовете в ДПС подкрепят американските самолети, като последен опит за спасяване дебелия задник на олигаха в техните редици от закона „Магнитски“. Това е кратката версия.

 

По-разширената е, че не може партия, която уж поддържа десетилетия евроатлантическите ценности, да търпи в редиците си човек като Делян Пеевски. Ще кажат: Ама той не е осъждан, а НАП, прокуратурата и КПКОНПИ се надпреварват да го хвалят какъв съвестен и честен бизнесмен е. Точно това е най-голямото доказателство, че не трябва да е не само в движението, а въобще в политиката. Нарича се „чадър“ и взаимозависимости. Същото важи и за депутата Йордан Цонев. Поне според адвокат Мюмюн Йълмаз, основател на ДПС, който попита какво прави Цонев в парламента по време на честването на годишнината на партията в х-л „Арпезос“. („24 rodopi“)

 

Триумф на лицемерието

 

На 31.10.2013 г Йордан Цонев заявява в НС: „Бойко Борисов е мутра. Той е основател на СИК. Казвам го от трибуната на парламента и въобще не се притеснявам. Като говорите, че трябва да изчистим мутрите от България, трябва да почнем от вашия председател.)

 

Пеевски за Цветан Цветанов, февруари 2014 г.: "Молбата му, (на Цветанов) ще го кажа в прав текст, бе да осъществявам чадър в моите медии над няколко престъпни босове". Допълва, че същите босове оказвали голяма подкрепа на ГЕРБ по време на избори. Назовава ги поименно.

 

Да не говорим, че Пеевски, който превърна немалко медии и журналисти в чучела, написа закон за собствеността на медиите и тяхното финансиране. Без да каже и една дума как се издържат губещи медии, каквито са поне 70% от неговите.

 

Евроатлантическа ценност ли е или грижа за националната сигурност съсипването на „Булгартабак“? А тютюневата фабрика в Благоевград? В Пловдив? Това грижа за тези, които бъхтят като роби на тютюневите ниви ли е? И Кой срива изкупните цени на тютюна?

 

Ахмед Доган преди 5 години: "Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата". Доказателства колкото щете. През 2018 г. Доган купи за 3500 лв ТЕЦ – Варна, оценявана за около 48 милиона. Министър Теменужка Петкова му направи допълнителен подарък като прехвърли студения резерв от държавната ТЕЦ „Марица-изток 2“ на новата играчка на Доган. Това са още около 27 млн лева годишно, които агата ще получава без да си мръдне пръста. Ако това е евроатлантическа ценност, значи Теменужка е по-добра от Мая Плисецкая, а Пеевски е акробат в цирк „Дьо Солей“…

 

За участието на Пеевски в сриването на КТБ и придобиването на активите на КТБ да не говорим. Партия с какви ценности би подкрепила такава свинщина?  

 

Мръсният списък е дълъг

 

ДПС свалиха правителството на Филип Димитров, в което движението бе партньор със СДС. Започнах битка с мафията и те свалиха кабинета, казва в едно интервю Димитров.

 

ДПС бяха коалиционни партньори с НДСВ на Симеон Сакскобургготски. След това НДСВ се разпадна.

 

Два пъти управляваха с БСП, от което социалистите още са в реанимацията.

 

Наред е ГЕРБ. Корпоративната част от ръководството на ДПС е заложило бомби в кабинета „Борисов 3“ чрез внедрени министри. Един дори се изживява като лична бухалка на Пеевски в опитите да се заграби „Дунарит“ и да се унищожи каквото може от ВПК. По заръка на руски кръгове, разбира се, които си търсят милиони от корпулентния.

 

„Тактика на изгорената земя“

 

– нея изповядват босове в ДПС. Грабим колкото и каквото можем, а след нас – мъртвило. Потоп. Пожарище. Гробище.

 

Над 2 млн български граждани избягаха от България. Немалка част от тях са етнически турци. Бягат от модела КОЙ, любимият на ДПС-върхушката.

 

Декларациите на движението, че олицетворява евроатлантическите ценности отблъсква хората от тези ценности, защото ги свързват с това, което виждат да правят милионерите в ДПС. България има нужда от всички свои граждани, в това число и от българските турци. Ако искат да имат своя партия – чудесно. Но не и с ръководство, изповядващо разбогатяването на малцина на гърба на обеднялото мнозинство.  

 

Идеята на ДПС за програмен кабинет също е лицемерна. Просто заявка за пряко участие в управлението и съответно в грабежа.

Хване ли се ГЕРБ – открито или задкулисно на депесарската въдица – краят ще е фатален.

 

Целувката на смъртта

 

Проф. Джон Готман твърди, че презрението е истинската „целувка на смъртта“. И сигурно е прав, съдейки по поведението на Доган, Пеевски, Цонев и др.

Има и друга „целувка на смъртта“ – тази на мафиотите, която е обет за мълчание или бум, бум - в челото и сърцето.  

 

Подкрепата на ДПС за F-16 е 100% фалш. Много депесари, а и част от българските турци и помаци не са особено загрижени за националната сигурност. Българската идентичност не е мечтата на живота им. Няма какво да се лъжем - мнозина предпочитат "онази" родина, от Капитан Андреево надолу. F-16 е повод някои хора в ДПС да направят пореден опит пред американците да спасят задника на Шиши по закона „Магнитски“. Излишно се натягат. Едрият отдавна е в забранителния списък за американска виза. Освен това янките не пият газ и са наясно със свинщините в Д.П.-кочината.

 

ГЕРБ не са за жалене, но представете си комбинацията с ДПС. Бедна ни е фантазията какво може да ни се стовари. „Но бойте се от даровете на данайците“. Троя повярва и… изчезна.

 

Индианците пираху в Амазония имат поговорка: Ако змия те целуне, значи ще те яде. Колко змии се изредиха да ни целуват и да се целуват помежду си? Пираху са едни щастливи хора...

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 17543 |15.01.2019 Егати командосите и курсантите дето ги бият като тупани! Каракачанов - балетмайстор . 27| 18352 |14.01.2019 Златев срещу Домусчиев – олигархо-руски бой за скъпи играчки . 15| 11553 |10.01.2019 Уругвайски журналист: Уморих се... предавам се... . 11| 11113 |09.01.2019 Четири жертви на насилие за осем дни! Колко още....

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads