Реклама / Ads
19| 5160 |16.03.2016 НОВИНИ

Акрам Наюф: Изтеглянето на Путин от Сирия е стратегически ход

.
Акрам Наюф
В хода на руския президент Владимир Путин да изтегли руските военни части от Сирия има и тактика, и стратегия. Това коментира Акрам Наюф от Асоциация "Свободна Сирия" в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.
 
"По това време много училища са били бомбардирани от руската и сирийската авиация. За съжаление сирийските деца не са излезли в дървена ваканция, а в бомбена и ракетна. Пет години не са учили", посочи Наюф.

Според него на второ място руският режим е разбрал, че конфликтът в Сирия не може да бъде решен с военни действия.

И трето - Русия се бори да бъдат премахнати санкциите, наложени от ЕС.

В Сирия има два лагера - на диктатурата, диспотизма, радикализма и тероризма: от тази страна строят ИД и сирийският режим, посочи Наюф. Сирийският режим има връзка с ИД. Той е създал предпоставките за създаването на терористичната група, смята Наюф.

Международната общност трябва да помага на сирийската общност, на умерената сирийска позиция, подчерта експертът. Той допълни, че Сирия не може да бъде демократична с диктаторско управление.

"Международната общност и коалиция нямат политическа воля за разрешаване на конфликта в Сирия. Ако имаха такава воля, трябваше да предприемат една офанзива срещу ИД. Иначе не можем да си обясним как ИД е превзела Палмира - един град в пустинята. Според мен няма политическа воля за неговото решаване, поне към момента", обясни Наюф.

Сега в Сирия ще се проведат избори за Народно събрание, добави той.

"Режимът не признава, че има опозиция. Той иска да управлява. И тези избори пред света само ще са демонстрация, че има демокрация, а такава няма в Сирия. Страната няма нужда от такъв диктаторски режим.

Русия би могла да сътрудничи със Запада и да окажат голям натиск върху Асад да се оттегли и да има преходно демократично правителство. Би могло да се стигне до такава сделка, посочи Наюф.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 67| 16189 |16.03.2016 Т. Томов: Има сделка между Путин и Обама - Сирия за Украйна . 13| 4366 |15.03.2016 Чуков: Изтеглянето на Русия е послание към Техеран . 36| 5863 |14.03.2016 Путин изтегля руската армия от Сирия . 46| 5217 |04.03.2016 74 на сто от руснаците пак искат Путин за президент, сочи проучване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads