Реклама / Ads
24| 6815 |19.07.2020 НОВИНИ

Активист на ГЕРБ опита да прегази протестиращи

.
Източник: infomreja.bg
Кандидатът за кмет на Кресна от ГЕРБ на местните избори през 2019 г. Милчо Караджов отказал да се съобрази с протестиращите, блокирали вчера движението в града, и направил опит да премине през тях с автомобила си. До тежък инцидент не се стигнало благодарение на полицията, която успяла да го спре.
 

Това разказа във фейсбук профила си един от потърпевшите Стефан Делиов.

 

"Пресичахме пешеходната пътека в знак на протест, като пропускахме периодично движението по главен път Е-79. На едно от спиранията на трафика той (Караджов) излизаше от уличка към главен път Е-79 и подаваше газ срещу тълпата, точно до детето и жена ми. Тогава скочихме аз и един мой приятел и застанахме плътно пред джипа, а той се опита да потегли пак напред. В този момент дойдоха полицаите и го помолиха да се върне и да изчака. Той ни се подиграваше от колата", разказа Делиов, цитиран от Сега.

 

Той твърди, че в протеста са участвали около 120-150 души, а на пешеходната пътека, за да блокират пътя, излезли не повече от 30, 40 от тях.

 

За инцидента с функционера на ГЕРБ Милчо Караджов съобщава и сайтът за новини от Югозападна България "Инфомрежа", който публикува и снимка. В събота се е състоял първият антиправителствен протест в Кресна и е осъществена първата блокада на главен път в страната. "Много от шофьорите показваха подкрепата си към хората. Единствено водач на джип се опита буквално да премине през пресичащите протестиращи, но беше спрян от полицията", пише "Инфомрежа".

 

Протестиращите - от Кресна, Благоевград, Сандански - са се присъединили към исканията на протеста в София и други градове за оставките на главния прокурор Иван Гешев и на правителството на Бойко Борисов.

 

Протестната акция е блокирал движението по Е-79 за повече от час, като периодично е пропускал автомобили.

 

Днес се очаква също да се проведе протест, който да затвори главен път Е-79 и при Благоевград, при местността Полигона от 16 ч.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 11321 |18.07.2020 Общински съветник на ГЕРБ в Пловдив: Кретени! Искат оставка заради това, че са некадърни и прости . 15| 4758 |18.07.2020 БСП и ГЕРБ - словесна престрелка след девет дена протести . 30| 11731 |17.07.2020 Социолог: Това е политическата трагедия на ГЕРБ . 35| 6267 |16.07.2020 Музикантът Калин Вельов става депутат от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads