Реклама / Ads
7| 4967 |30.12.2022 НОВИНИ

Актьори пред Радев: Народният театър да не става заложник на политически амбиции

.
Позитивно е, че въпреки проблемите, актьорският състав на Народния театър е сплотен и получава признанието на публиката. Това заяви президентът Румен Радев, който се срещна днес на “Дондуков“ 2 с представители на трупата на Народния театър “Иван Вазов“, които по рано този месец изпратиха отворено писмо до него.
 

Актьорите се обявиха в защита на директора Васил Василев, а писмото е адресирано още до културния министър Велислав Минеков и председателят на Комисията по култура и медии в НС Иван Ченчев. 

 

Причината за писмото им е напрежението в Народния театър около пиарката Велислава Кръстева и Александър Морфов, който надраска вратата й с надпис “ДПС” и “Изчезвай”. 

 

Радев определи като позитивно това, че въпреки случващото се, актьорите остават сплотени и продължават да играят на сцената на Народния театър. Президентът подчерта, че институциите трябва да бъдат партньор на хората на изкуството и да съхраняват достойнството им, така че артистите да усещат подкрепа и да имат свободата и спокойствието да работят, съобщават от “Дондуков 2”. 

 

Артистите подчертаха също така, че отворените им писма до медиите и институциите изразяват позицията на огромното мнозинство от екипа на театъра и с тях демонстрират солидарност и защитават честта и авторитета на трупата и на културната институция.

 

По думите на артистите всеки има право на своите политически убеждения, но политиката има място единствено на сцената на театъра, а не и зад кулисите, нито да експлоатира междуличностни конфликти или да води до опити за политическо вмешателство отвън. Те оправиха призив за нормализиране на обстановката в театъра, за което е необходимо да бъдат преустановени спекулациите и каквато и да е политическа намеса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3277 |30.12.2022 Предимно слънчево следобед, сутрин - мъгливо . 13| 5064 |29.12.2022 Нинова нападна Радев: Направи коледен подарък на военолюбците, забрави за работещите и бедните . 13| 3640 |28.12.2022 Володимир Зеленски пред Радата: Благодарение на Украйна Западът спря да се бои от Русия . 12| 3514 |28.12.2022 БСП с призив: Да се предприемат всички действия за защита на Христо Грозев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads