Реклама / Ads
18| 53639 |26.08.2021 НОВИНИ

Аламанов: Даже и числата да не са съвсем точни, тенденцията е кошмарна

.
Източник: Facebook
От две седмици повтарям какво може да се случи. Мразя да съм прав. Изследване на Маркет Линкс. Ако изборите бяха днес, резултатите щяха да са:
 

1. ГЕРБ - 21,6 %
2. Демократична България - 16,5 %
3. Има такъв народ – 15.7 %
4. БСП - 15,7 %
5. ДПС - 11,0 %
6. "Изправи се! Мутри вън!" - 4,5 %
7. "Възраждане" - 4,3 %


С цялата условност за точността на изследването и посочените резултати, няколко тенденции са видими:


• Огромен срив за Слави Трифонов и партията му. Високомерното поведение на ИТН, отказ от нормална политическа комуникация, както и неяснотата какво точно искат и как си представят общото ни бъдеще разбираемо водят до този срив. Имат точно един шанс да поправят нещата. Дано си вземат поука. Иначе онзи резерв от доверие, който имаха, ще се изчерпа окончателно.

 

• ГЕРБ се връщат на бял кон. Благодаря, г-н Трифонов! Не че ГЕРБ са си вдигнали резултата, не. Те са стабилни и монолитни като бетонен блок. На дъното на морето. Но вместо да им се търси отговорност за загубените 12 години и раздадените милиарди, вместо да се оправят законите, които ГЕРБ си направиха за своя изгода, вместо да възстановят нормална парламентарна демокрация, ИТН се занимаваха със служебните министри. Та, отново, благодаря, г-н Трифонов.


• Демократична България вдигат резултата си. Разбираемо. Показват консистентност на посланията, извадиха много нови лица, имат визия какво искат да направят, разкриват и търсят отговорност за изминалите 12 години. Но не е достатъчно. Видно е как смекчиха комуникацията, след провала на проекто-кабинета на ИТН. Но все още трябва да увличат масовата публика, а не да „наставляват“. Добро начало за възраждане на про-европейската модерна десница, която да изведе България от феодализма към естествения цивилизационен избор на западната демокрация. И дано не се самозабравят от това изследване, това е само временно доверие, което трябва да заслужат.

 

• „Възраждане“ влизат в следващия парламент. Да, най-крайните националисти, които са готови да вярват в извънземни, стига да са кацнали в България, за да натрият носовете на американците. Благодаря отново, г-н Трифонов.

 

И ако използваме стандартната техника, може да се види:
Стари партии: 48,3 %
Нови партии: 36,7 %


(не включвам Възраждане, защото коалиция с тях би трябвало да е невъзможна)


Тенденцията е кошмарна. Даже и числата да не са съвсем точни, тенденцията е кошмарна. Шансът ГЕРБ да се върнат и да заметат всичко, нараства с огромна скорост. Опитните манипулатори ще победят ентусиазираните новаци. Край. Затова всеки, който се радва, че собствената му партия или коалиция има малък растеж, предава надеждите на избирателите за истинска промяна.


Една възможност. Само една възможност имат Партиите на промяната. Да седнат, да комуникират нормално и да се разберат. Дано имат разума да го направят.

 

И както често казваме, липсата на нормална комуникация ражда чудовища.

 

Мразя да съм прав.

 

Любомир Аламанов, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5110 |20.08.2021 Аламанов: Промяна не е да сменим джипката с диванчето и един сърдит човек да се кара вместо друг . 13| 3772 |17.08.2021 Аламанов: Помнете вълните от срам като идете да гласувате . 2| 4484 |13.08.2021 Любимир Аламанов: Промяна не е да напуснеш залата на парламента . 8| 61579 |09.08.2021 Аламанов: Специално за Слави, Бойко и Петър Илиев - не се прави така!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads