Реклама / Ads
3| 5813 |14.04.2014 НОВИНИ

Алекс не е била убита случайно?

.
Очаква се днес Бургаският окръжен съд да гледа мярката за неотклонение на Атанаска Георгиева. Близки на семейството разказаха, че Алекс е била задушена с найлонова торба, а около вратлето й извергите са увили тиксо. Тази подробност говори, че момиченцето не е убито случайно, както се предполагаше досега. Извършителят или извършителите са целели умишлено да я убият.
 

„Всички роднини видяхме белезите по тялото на Александра. Това дете е било измъчвано, цялото е в синини. Борило се е за живота си, но убийците са били поне двама и са я удушили”, разказа близка на семейството.

Цяло Поморие е настръхнало срещу убийцата Атанаска, сестра й Северина и майка им Светлана. Местните сипят тежки клетви срещу трите жени и настояват те да бъдат изгонени от града. Повечето от хората са на мнение, че и трите имат вина за смъртта на 8-годишната Александра. "Те сега имат план да освидетелстват Атанаска и да не лежи в затвора. Но да не си правят илюзии, че ще се измъкнат, няма да го позволим", заканиха се присъстващи на погребението на момиченцето вчера. Днес част от тях се готвят да отидат пред съда в Бургас, където ще се гледа мярката за неотклонение на Атанаска. "И луда да е, тя е опасна за обществото, няма да позволим да излезе от затвора, още повече да се върне в Поморие. Почерни града ни, никой не може да прежали Алекс", негодуваха хората.

От МВР все още отказват да оповестят мотивите за тежкото престъпление. Самата Атанаска вече е направила пълни самопризнания. Според слуховете тя е убила детето, защото обидило племенниците й. Друга възможност е зверството да е от завист и за пари. Изненадваща версия пък лансира бургаската журналистка Катя Касабова, която първа съобщи за изчезването на Алекс. Според нея е възможно изобщо Атанаска да не е убийцата, тъй като имало други мотиви от вече обявените. Според журналистиката имало е сериозно напрежение между бащата на детето, зетя на Атанаска и собственика на хотел "Лагун" Веселин Тошев. Хотелиерът, който бил в несъстоятелност, настоявал да се включи в проект на бащата Веселин Тодоров - Германеца за строеж на нова сграда в Поморие. Бащата на Алекс обаче го отрязал за сметка на бургаска фирма.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 9357 |13.04.2014 Поморие се сбогува с Алекс . 11| 5820 |13.04.2014 Б. Ботев: Убиецът на Александра е с болна психика . 10| 9220 |12.04.2014 Бащата на Алекс: Още една сестра е замесена в убийството . 12| 6457 |12.04.2014 Малката Алекс разбирала какво й причиняват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads