Реклама / Ads
56| 4271 |14.02.2021 НОВИНИ

Александър Йорданов: Борел не разбра, че Русия е държава, която води хибридна война срещу ЕС

.
Александър Йорданов
„По принцип визитата на върховния представител на Съюза по външна политика Жозеп Борел беше политическа грешка. Аз съм човек с житейски и политически опит и мога да преценя това. Но това не е само моя преценка”, каза Александър Йорданов. „Борел така и не разбра, че отива в държава, която от много години води хибридна война срещу ЕС. Хибридната война е без правила. Обвиняваме го в това, че изобщо отиде на тази визита”, допълни той.
 

Припомняме, че над 80 евродепутати поискаха оставката на комисаря по външна политика на съюза Жозеп Борел след като той се върна от Русия. За да отговори на критиките на своите - Борел напомни, че Евросъюзът обмисля нови санкции срещу Русия след ареста и пращането в затвора на Алексей Навални. Външният министър на Руската Федерация – Сергей Лавров от своя страна изрази готовност, ако бъдат наложени санкции, да скъса отношенията с Брюксел.

 

Посещението, според Йорданов, се е случило в момент, в който Русия е възприела много остър курс срещу ЕС и е осъществила репресия срещу един от най-ярките правозащитници в страната - Алексей Навални. Опит за неговото убийство, след това осъждане и страхотна репресия срещу гражданите, които го подкрепят и протестира, обясни Йорданов пред Нова телевизия.


„Алексей Навални не е просто политически противник на Кремъл. Той бръкна много дълбоко в раната на руското общество. Това е корупцията по висшите етажи на властта”, каза още евродепутатът.


Относно налагането на санкции от страна на ЕС Йорданов посочи, че има много евродепутати, които искат те да засегнат лично Владимир Путин.


„За достатъчно дълъг период трябва да се прекрати диалогът с него по всякакъв начин. Да му се наложат санкции, както и на неговия кръг от лица и организации, които изразяват политиката му”, категоричен е той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 3709 |09.02.2021 След визитата в Москва: Евродепутати искат главата на Жозеп Борел . 14| 3160 |08.02.2021 Александър Сиди: Няма разговори между ВМРО и ГЕРБ за съвместни листи . 50| 3580 |05.02.2021 Жозеп Борел в Москва: Очаква се одобрение за „Спутник V” за използване в Европа . 24| 3305 |04.02.2021 Жозеп Борел пристига в Москва заради случая ”Навални”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads