Реклама / Ads
10| 4722 |27.02.2023 НОВИНИ

Александър Морфов: ГЕРБ и ДПС никога няма да ми простят моята позиция - това, което мисля и говоря за тях

.
Цялата помия, която се изсипа върху мен, с всичките инсинуации и лъжи, всичко това беше направено, за да ме освободят. Както преди пет години Мариус Донкин свали всички мои представления и бях освободен от театъра. Структурите ГЕРБ и ДПС никога няма да ми простят моята позиция и това, което мисля и говоря за тях. Тези структури съсипаха България и продължават да я съсипват.
 

Това заяви в интервю пред Българското национално радио главният режисьор на Народния театър “Иван Вазов” Александър Морфов. 

 

Още вчера стана ясно, че той не знае за готвени промени в управленската структура на първата ни трупа. Според появилата се информация освен Александър Морфов, от Народния театър ще си тръгне и пиарката на институцията Велислава Кръстева, защото и нейната длъжност ще бъде закрита. Скандалът, който продължава вече месеци наред, избухна в края на октомври, когато вратата на Кръстева беше надраскана с надписи "ДПС" и "Изчезвай", табелката с името й беше изкъртена, а за деянието вина пое режисьорът Александър Морфов, който я обвини в "политическа пропаганда". 

 

Морфов допълни, че решението да бъде изчистен от театъра е било взето отдавна.

 

По думите му в Народния театър се е настанила “политическа амнезия” - целта е да се забрави и да не се говори за това кой кой е.

 

“Няма морал, няма достойнство. Това е, което се случи в Народния театър - няма връзка с никакво творчество, с надежди, с бъдеще. Най-лошото е, че това се превърна в модел за съществуване на поколението". 

 

Режисьорът посочи, че директорът Васил Василев е мобилизирал цяла армия от адвокати и юристи срещу него.

 

"Той не ми изплаща авторските права за драматизацията на спектаклите "Хъшове" и "Животът е прекрасен". Знае, че ако поискам тази сума, той моментално ще спре представленията с аргумента, че има неуредени авторски права. Той даде невероятни премии на актьори в порядъка от 8000 до 18 0000 лв., подобна е ситуацията със заплатите. Той купи и разцепи театъра. Настрои го срещу мен. С Василев нямам никакви контакти от момента, в който се появи записът с Велислава Кръстева. Той отказа да вземе мерки. Единствените разговори са чрез дописки. Не ми се дава възможност да работя нормално и да възстановя свое представление. Наглостта на Василев не познава граници. Той е защитен от партии, които му гарантират неговата безнаказаност”, посочи още Морфов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3374 |26.02.2023 Атанасов: Ако ГЕРБ са първи, изборите наесен са сигурни . 9| 3739 |25.02.2023 ГЕРБ утвърди водачите на листите си за изборите, Борисов води в София и Пловдив . 10| 4670 |21.02.2023 Журналистът Александър Андреев: Речта на Путин демонстрира мъртвия език и неговата мумифицираност . 10| 3828 |19.02.2023 Делян Добрев в защита на ГЕРБ: Санкциите по ”Магнитски” не били насочени към партии, а срещу отделни личности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads