Реклама / Ads
7| 4081 |19.07.2021 НОВИНИ

Александър Симов, БСП: Предложенията на “Има такъв народ“ представляват не промяна, а подмяна

.
Александър Симов Източник: стопкадър, Нова телевизия
Слави Трифонов и компания при обявяването на следващия премиер дължат на хората да кажат какви наистина са приоритетите им
 

„БСП беше твърде много заета с вътрешните си проблеми и в резултат на това изтърва обществените процеси. Ако сега отново се вплетем в същата ситуация, ще бъде много вредно за нас. Отговорности ще се носят, но най-важно е анализът за това защо загубихме да е правилен и точен, и всеки да понесе своята отговорност, а не да си измиваме ръцете с един универсален виновник. БСП е достатъчно демократична партия, предстои и Национален съвет.“ Това заяви депутатът от БСП и член на Националния съвет Александър Симов в ефира на Нова телевизия. Той допълни, че БСП се е намирала в уникална ситуация, тъй като 4 години е била подложена на неистов и яростен медиен огън.

 

Личното мнение на Александър Симов е, че Корнелия Нинова не трябва да подава оставка. „Тя започна серия от реформи в БСП, които трябва да бъдат довършени до край“, обясни той.

 

В предаването “Неделята на Нова“ социалистът заяви, че сменихме едно арогантно управление, минаващо през джипа, с управление, което се е концентрирало в екрана на телевизора. „Нито един български гражданин не е отишъл на избори, за да избира между такива две ужасни алтернативи. Нито един от гласувалите за ИТН не е гласувал за Николай Василев, а самият той да предложи план за реформи, който е толкова крайно десен, че според мен и голяма част от дясно мислещите го отхвърлят. Това е последното нещо, от което България има нужда в момента“, коментира Симов. 

 

„Ръководството на ИТН изкарва от прахта една фигура от виновното минало на българския преход и той се обяви за реформатор, предлагайки токсични идеи“, каза още той.

 

Александър Симов изрази опасения, че пресконференцията на “Има такъв народ“ е целяла следното: „Те жертваха кандидат-премиера си само и само, за да спасят проектопрограмата, а точно тя е големият проблем на фигурата Николай Василев.“ 

 

Социалистът е убеден, че ще има нов кабинет, но със същите идеи. „Тези идеи представляват не промяна, а подмяна на вота за ИТН. Избирателите им не са гласували за повече дясна политика, за тотална приватизация, за орязване на социални помощи, и за това да не се спомене никаква дума за политика в здравеопазването, за нарастване на доходите, за повече социални облекчения, за нарастване на пенсиите“, каза още той.

 

Друг голям проблем според Александър Симов, е че “Има такъв народ“ отказват да влязат в диалог. „Тяхно право е да не искат да комуникират с нас, но не виждам да го правят нито с “Демократична България“, нито с “Изправи се! Мутри, вън“ и тази хипотезата, че има партии на протеста, се оказа лъжлива“, каза още той.

 

Според социалиста Слави Трифонов и компания при обявяването на следващия премиер дължат на хората да кажат какви наистина са приоритетите, както и какво мислят по големите теми като съдебната реформа и за здравеопазването.

 

„В 45-ия парламент отсъстваше диалог и затова той се разпадна толкова бързо. Нито една партия не говореше с останалите, въпреки нашия опит да влезем в някъкъв режим на диалог. Ако продължим така, то новите предсрочни избори са неизбежни“, смята Симов, който не предполага много дълъг живот и на 46-ия парламент.

 

Според социалиста президентът Румен Радев печели дивиденти със състава на служебния кабинет. „Той успя да постигне нещо немислимо в други ситуации. Постави хора с различни политически убеждения, с различни посоки на мислене в една среда и те заработиха заедно и заработиха добре. Започнаха да се раждат наистина много добри решения“, заяви Симов, който смята, че Румен Радев е безспорният фаворит за президентските избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 17404 |14.07.2021 Проф. Александър Маринов: Постъпката на Слави Трифонов е ирационална . 2| 3161 |07.07.2021 Доц. Александър Христов: Кампаниите в България до голяма степен са насочени към миналото . 3| 3306 |30.06.2021 Александър Дунчев: Горите се управляват от хора без необходимо образование . 10| 4237 |17.06.2021 Александър Иванов пита защо ИТН отстъпвало места на ДПС в СИК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads