Реклама / Ads
2| 3788 |06.08.2021 НОВИНИ

Александър Симов: БСП трябва да бъде гласът на разума в ситуацията

.
”Искаме да доуточним детайли от преговорите до този момент с ИТН и да потърсим това, което искаме ние. Живеем в реалния свят и в него политическите процеси, поетите ангажименти се скрепяват с писмено споразумение.” Такова мнение изрази народният представител от ПГ на ”БСП за България пред Bulgaria On AIR.
 

Решението за подкрепа или не ще се вземе преди излъчването на правителство, уточни социалистът, като добави, че това ще се случи на подпис в Националния съвет.

"Опитваме се, ако се ангажираме с подкрепа, поне част от социалните ни приоритети да бъдат отразени в споразумение", подчерта Синов

 

По думите му от левицата си дават сметка, че ако БСП подкрепи правителство на ИТНще има и негативи: "Има много подовно камъни в такава подкрепа". 

 

 На въпрос за изявлението на Корнелия Нинова, че ако мандатът стигне до БСП, от левицата ще предложат действащия служебен кабинет, Симов изрази мнение, че единственият вариант, ако иска една партия с резултата на БСП да предложи управление, то това е - формула на експертен кабинет. "Вече имаме такъв - служебния", обясни той. 

 

"Единствената партия сме, която е част от преговорите от самото начало, без да иска да участва в реденето на кабинета, а преговаря по политики", подчерта депутатът. 

 

"БСП трябва да бъде гласът на разума в ситуация. Когато всички си мислят, че играят на покер, някой трябва да им каже, че това не е игра на карти - свалете картите на масата", каза Симов. 

 

"На добра дума не вярваме, важно е да стоят подписите под конкретни политики", категоричен е той. 

 

"В БСП цари демокрация и това е красивото на партията", смята Симов. 

"Голямото отговорност пред ИТН като победители е да докажат, че пробойни при тях няма, каквито подозрения вече се изказаха", коментира още социалистът. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6170 |04.08.2021 Проф. Александър Маринов: Оставането на служебното правителство е екстравагантна възможност . 1| 3191 |03.08.2021 Христо Панчугов: Ако ще превръщаме политиката в риалити, трябва да сме готови за последиците . 8| 5648 |03.08.2021 Гарелов: Дали да ликвидираме Бойковщината, дали борбата с корупцията трябва да стигне до някакъв пълен край . 1| 3842 |03.08.2021 Николай Денков: В края на август трябва да имаме ясен сценарий за старта на учебната година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads