Реклама / Ads
7| 4704 |01.10.2020 НОВИНИ

Александър Симов: Партията е мобилизирана и стои зад своя лидер

.
Александър Симов
Напусналите шестима души не са признак за разпад. Това е краят на един процес, който е започнал отдавна в БСП. Това не е продукт на политически разногласия, а продукт на наранено его. Защо не напуснаха БСП преди Конгреса? Националният съвет на БСП е динамична структура, която се променя според очакванията на социалистите за политика. Това че някой не е влязъл в него не означава, че не е част от политическия живот на БСП, който смята така, обижда всички останали социалисти.
 

Това заяви говорителят на ПГ на "БСП за България" Александър Симов пред НТВ.

Симов обясни, че т.нар. загубили са имали възможност да потърсят диалога, както и че са търсени за такъв. „Вместо да седнем и да потърсим път за единение, повечето от тях решиха да се занимават с медийни пируети и турнета по телевизионните студиа. В момента, в който можеха да потърсят диалог, те избраха да напуснат ПГ на БСП, но удобно оставайки в парламента, вместо да освободят местата за други. Техните твърдения не отговарят на действителността“, коментира той.

 

Депутатът от левицата каза още, че по Конституция имат право да останат, но тук става въпрос за морално действие. „Те не са избрани като мажоритарни кандидати или в качеството си на индивидуалности. Зад техния избор стоят гласовете на български социалисти, които са ги виждали като представители на БСП. Щом сега заявяват, че вече не са представители на Българската социалистическа партия, да напуснат парламента, да намерят собствения си път и тогава никой няма да има претенции към тях“, коментира Симов.

 

Социалистът обясни и че отсъствието на имена в новия Национален съвет като Сергей Станишев, Михаил Михов и Велислава Дърева, не значи че са изключени от партията, или че вече не са социалисти. „На своя 50-и Конгрес БСП реши да приложи различен подход - да се обнови и да даде шанс на много млади хора. БСП с години правеше едно и също и резултатът беше един и същ. Затова решихме сега да постъпим по различен начин, да изберем различни хора, за да потърсим някаква реализация на политическите си идеи“, обясни той.

 

На обвиненията на вътрешната опозиция, че БСП “одеснява“, Александър Симов отговори така: „Корнелия Нинова и нейният екип се опитват да върнат партията към левите й корени. Имаме редица леви предложения, които даваме. Това, което БСП прави в момента, е нещо различно - претворяваме лявата политика в конкретни идеи, които да трансформират обществото. Резултатите, които партията постигна при изборите си за председател на 12-ти септември, показаха, че партията е мобилизирана и стои зад своя лидер. Не само зад Корнелия Нинова като личност, а зад политиката, която тя провежда в последните 4 години. Смятам, че това е най-добрата възможност БСП да се представи добре на предстоящите избори“, заяви социалистът.

 

„Не виждам нито един повод за оптимизъм относно доклада на ЕК за България. В последните 4 години, единствено заради БСП беше повдигана темата за свободата на медиите в българския парламент. Отговорът бе, че няма никакъв проблем. Сега го виждаме изразен и като политическа констатация в доклад на ЕК - и за неяснотата на собствеността, и за политическия натиск, особено върху регионалните медии“, обясни той. За да се реши проблемът, Симов заяви, че трябва да има промяна на политическата картина в страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4885 |30.09.2020 Управляващите предлагат Александър Андреев за шеф на ЦИК . 12| 5033 |27.09.2020 Александър Симов: Битката на БСП е смислена и ще я доведем до успешен край . 17| 6274 |21.09.2020 28 души и общинският лидер на ГЕРБ в Баните напускат партията . 24| 7039 |20.09.2020 Симпатизанти на Александър Томов блокираха бул.”Черни връх” в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads