Реклама / Ads
12| 2850 |20.05.2023 НОВИНИ

Александър Симов: Виждам, че Гешев е насочен към други политически боклуци

.
Източник: личен архив
"Виждам, че Гешев е насочен към други политически боклуци. Не смятам, че той таргетира която и да е конкретна партия. Той таргетира конкретни фигури и към момента те са в една-единствена партия".
 

БСП се оттегли от разговорите за правителство, защото не бяха поставени истинските проблеми на обществото. Това заяви Александър Симов от социалистическата партия. Според партията основният проблем е ще има ли бюджет, с какъв дефицит ще бъде той и какво ще стане със социалните плащания. БСП ще говори с ПП-ДБ за втория мандат, но едва ли ще има резултат.

 

Симов е песимист относно формирането на кабинета "Габриел". Според него няма да се намерят петима депутати извън ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН, които да гласуват в подкрепа на първия мандат, предаде БНТ.

 

"Парламентът ще бъде мониториран много строго и всеки, който си позволи да не влезе и всеки, който си позволи да не гласува по начин, различен от заявеното от неговата партия, ще понесе много тежка политическа цена. Ние сме в политическа криза, защото много от партиите не искат да проведат реалния разговор за проблемите. Грешката на Бойко Борисов е, че е заложил на партиен премиер.

 

Това е непродуктивен подход, който се провали веднъж при Слави Трифонов и сега ще се провали за втори път", посочи той.

 

Александър Симов подчерта, че ако с първия мандат не бъде съставено правителство, с втория това със сигурност няма да се случи.

 

БСП ще участва в разговори с втората политическа сила в парламента, отбеляза той, но прогнозира, че тези разговори ще носят същия дефект, какъвто носеха разговорите за първия. Симов сравни съдебната реформа с комунизма, който все беше на хоризонта, но никога не дойде.

 

"Те трябваше да се концентрират около конкретни политики, а сега всички са обсебени от красивата идея за конституционно правителство. Вторият мандат ще е посветен точно на това", смята той.

 

Симов отрече оттеглянето на БСП да е свързано с изявлението на главния прокурор Иван Гешев, че ще изрива "политическия боклук".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2561 |18.05.2023 Александър Везенков бе избран за баскетболист №1 в Европа . 10| 2711 |18.05.2023 Александър Маринов: Системата дава накъсо. Резултатът е по-зле отколкото планината се напънала и родила мишка . 2| 3036 |15.05.2023 Проф. Александър Маринов: В едно правителство не може да има плаващи мнозинства . 16| 2922 |12.05.2023 Путин награди Митрофанова с орден ”Александър Невски”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads