Реклама / Ads
8| 3329 |10.09.2021 НОВИНИ

И Александър Томов се кандидатира за президент

.
Александър Томов Източник: БГНЕС
Александър Томов и проф. Лъчезар Аврамов са кандидатите за президент и вицепрезидент на партията ”Българска социалдемокрация - Евролевица” за предстоящите президентските избори в България, това съобщи в Националния пресклуб на БТА главният секретар на партията Димитър Митев.
 

Кандидатпрезидентската двойка беше представена от партията "Българска социалдемокрация - Евролевица" и от движението "Заедно за промяна".


От партията представиха и политическо решение във връзка с предстоящите избори за 47-мо Народно събрание и за президент на България. В него се казва, че "България изпитва ударите на тежка политическа криза".


"За първи път през последните десетилетия два поредни парламента не могат да излъчат правителство и управление на страната. Въпреки конституционните си права, президентската институция също не можа да спре кризата. Това е главната причина, поради която партията "Българска социалдемокрация - Евролевица" реши категорично да участва самостоятелно на предстоящите парламентарни и президентски избори", се посочва в политическото решение на партията, представено на пресконференцията.


Националният съвет на "БСД - Евролевица" и движението "Заедно за промяна" издигат кандидатпрезидентската двойка на Александър Томов и на Лъчезар Аврамов, защото те са в състояние да обединят и да преодолеят политическите разделения, обясни Димитър Митев. Той добави, че двамата кандидати за президентските избори са основни автори на програми за ускорено икономическо развитие и за реформа в здравеопазването.


"Александър Томов е един от бащите на сегашната българска конституция. Автор и съавтор е на над 30 действащи закона, главно в областта на икономиката и финансовите регулации. Томов е професор в Софийския университет "Св. Климент Охридски", в който има над 30-годишна преподавателска дейност. Носител е на ордени и почетни отличия на български и чужди организации", обясниха от партията.


"Лъчезар Аврамов е доктор на физическите науки и е професор в Българската академия на науките. Той е единственият български учен, номиниран за наградата на Европейския съюз за върхови научни постижения "Декарт" - за изследвания в областта на фотониката на онкологичните заболявания. Създател е на лабораторията "Биофотоника" в Института по електроника на БАН и на Националния център по биомедицинска фотоника", съобщиха от партията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3503 |10.09.2021 Александър Симов, БСП: За пореден път българските пенсионери биват излъгани . 3| 3465 |09.09.2021 Александър Симов: 9 септември е празник за много хора, както и за родителите на депутатите от ДБ . 19| 3810 |07.09.2021 Марешки напира да става президент: Ще се кандидатирам, ако хората ме искат . 26| 28592 |07.09.2021 Иван Гарелов: Апетитът на Борисов нараства. Нищо чудно да се кандидатира за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads