Реклама / Ads
0| 2300 |23.04.2024 НОВИНИ

Александър Везенков: НБА се различава с качеството на талантливите играчи

.
Александър Везенков Източник: БГНЕС
Спортист номер 1 на България за 2022 и 2023 година Александър Везенков даде пресконференция, в която говори за първия си сезон в Сакраменто Кингс и НБА. Той коментира за предизвикателството, което имаше в изминалия сезон, както и плановете си за следващите месеци.
 

„Мога да кажа, че беше странен сезон. С върхове и пропадания. За мен това беше начало на нов живот и допир с напълно различен стил на игра, а освен това получих две контузии. Опитах да се адаптирам възможно най-бързо. За съжаление завършихме сезона твърде рано. Всички искахме да продължим и да стигнем по-напред в плейофите. Целта ми беше с всеки ден да ставам по-добър, но контузиите спряха прогреса ми. Имаше и ситуации, които бяха трудни и различни за мен", посочи Везенков.

 

„НБА се различава с качеството на талантливите играчи. Това е направо лудост. Едно е да го гледаш по телевизията, но в действителност е много различно – темпото на игра, бързината на преливане. Аз лично имам нужда от подобряване във всеки аспект. Единственото, което е хубаво, че ще имаме дълга почивка до другия сезон. Това позволява на всички да работят и да станат по-добри", отбеляза родният спортист.





Везенков каза още, че още няма планове за паузата между сезоните.

 

"Тук наистина се чувствам у дома, но първо ще се прибера и след това ще видим. Винаги по време на паузата тренирам. В Европа нямаме толкова много време, тъй като сезоните завършват в средата на юни. Имам 5-6 месеца до следващия сезон и ще ги използвам, за да подобря някои компоненти от играта си", изтъкна баскетболната ни звезда.





Той бе категоричен, че е взел правилното решение да играе в НБА.

 

"Със сигурност съм се съмнявал в други неща, но в нито един момент не съм мислил, че изборът ми е грешен. Това е голяма възможност, която не можеш да отхвърлиш. Все още е трудно да премина от най-полезен играч в Европа до нивото на НБА“, заключи Везенков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10163 |23.04.2024 Временно спират водата в някои части от София . 1| 3020 |23.04.2024 Анализ на "Политико": Кой е шефът при защитата: НАТО или ЕС? . 32| 17235 |23.04.2024 Плащаш - оцеляваш: Рублата се срива, корупцията расте, „раняване“ на фронта в Украйна стигна 100 000 долара . 2| 2258 |23.04.2024 Обединеното кралство ще предостави допълнителни 500 млн. паунда на Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads