Реклама / Ads
7| 3400 |15.04.2021 НОВИНИ

Алексей Пампоров видя знакови действия на старта на новия парламент

.
Източник: БНР
Със знакови действия от страна на много хора и групи. Така започна 45-тото Народно събрание според социологът и антрополог в БАН доц. Алексей Пампоров. Символика той намери в появата на ИНТ с автобус, поведението на зелените от “Демократична България” и отсъствието на Бойко Борисов от парламента.
 

Лидерът на ГЕРБ е демонстрирал неуважение към парламентаризма с решението да не се появи в Народното събрание при депозирането оставката на кабинета. На свой ред партията му пък демонстрирала неуважение към държавността като не ръкопляскала след обръщението на държавния глава Румен Радев. 

 

Горещи бяха страстите в първия ден от работата на новия парламент. Депутатите си размениха остри реплики по време на встъпителните речи, а по-късно избирането на председател на Народното събрание се превърна в повод за още по-щекотливи подмятания, както и се очакваше. 

 

Сринатата институция “Народно събрание” бе във фокуса на редица изказвания, а пореден повод за критики бе действителното отсъствие на Бойко Борисов, който вече над година не се явява в парламента. Още в петък депутатите ще поискат парламентарен контрол, а от “Изправи се! Мутри вън!” внасят законопроект за ревизия на Борисовото управление. 

 

Според Пампоров влизането на “Има такъв народ” през парадния вход в парламента и пристигането им с автобус е демонстрация на решимост за промяна на правилата и порядките. 

 

“Имаше коментари веднага, че пристигат като туристи, това е целта на негативния политически пиар, но туристите не влизат през парадния вход, а те влязоха като победители, които идват да променят", добави той и посочи като пример за символично поведение и депутатите от "Зеленото движения" от парламентарната група на "Демократична България", които са се снимали, че отиват с метрото на работи и заявяват, че нямат нужда от служебни автомобили.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2927 |06.04.2021 Алексей Навални е с кашлица и температура . 21| 4452 |31.03.2021 Илиян Василев: Пикът на пандемията бе управляван така, че да съвпадне с изборите. Ще видят разярен народ пред урните. . 42| 7823 |25.03.2021 Караянчева видяла ”стари парламентарни лъвове” на протестите. Искали с преврат да влязат в НС . 9| 3724 |12.03.2021 Максим Бехар: Очаквах да видя по-подготвени политици, а се повтарят едни и същи лакардии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads