Реклама / Ads
41| 7943 |26.11.2010 НОВИНИ

Алексей Петров: Всявам страх с политическата си заявка

.
Алексей Петров
На домашно рандеву с журналисти Трактора разясни, че ако е имало запис на срещата на Румен Петков с Галеви, Ваньо Танов е щял да се възползва от него заради войната му с бившия вътрешен министър. 300 000 лева са платени за ареста ми, обяви Алексей Петров.
 

"Танов излъга, че на басейна "Спартак" съм организирал паралелно МВР. Това, което твърди, че се е случило между мен, Румен Петков и Галеви е абсолютна лъжа. Танов спекулира със СРС-тата. В онзи период такива средства, които да са контролирали разговора, не е имало, защото това щеше да предизвика сериозен скандал." Това каза поставеният под домашен арест Алексей Петров – Трактора на първата си пресконференция пред журналисти в София. Тя протече в две части – от 10 часа за медиите от Нова българска медийна група и от 11 часа за останалите медии.

Помолен да конкретизира причините за евентуален скандал, той обясни: "Танов и Румен Петков бяха в сериозна война и няма как в онзи период Танов да пропусне да се възползва, ако срещата е била контролирана и информация е била на лице".

Според него има вероятност да са били използвани други специални средства като контролиране на движението чрез телефоните например. "Писал съм рапорт непосредствено след срещата. Той съществува и се съхранява, където трябва. След като бъда изслушан в Комисията за контрол на ДАНС, може да съобщя какво пише в него в зависимост от това дали информация ще бъде класифицирана", добави Алексей Петров.

300 000 лв. е струвала операцията по задържането ми, и по-тревожното е, че такива пари са давани, заяви Алексей Петров. Той не уточни от кого е броена сумата за арестуването му, но допълни още, че докато е бил в ареста, му е предлагана сделка срещу определени неща от страна на прокуратурата. Петров видимо не е приел сделкта.
Той каза, че сума от 500 000 лв. е предлагана на свидетелите срещу него. Много от тях след това са се обаждали на адвокатитие му, за да кажат, че са подложени на натиск да лъжесвидетелстват или срещу пари, или срещу някакви други неща. Петров заяви, че в този сценарий участват хора с огромни финансови възможности.

Арестът ми целеше да бъда изваден от обществено-политическия живот, повтори тезата си Петров. Целта не е Петков или Филчев, целта съм аз. Това са поредните хора, които трябва да пострадат заради мен, това е очевидно, коментира той. Репресията върху мен се пренася върху хора, с които аз имам някакви отношения, включително и върху икономически субекти, на които се нанасят мащабни щети, заяви Петров. Трябва да бъда в постоянни скандали и изобщо това е целенасочена политика, каза той. Анализът показва, че съществува страх от евентуалното ми участие в политиката, завърши тезата си, че е подложен на политически репресии Петров.

Аз съм един от най-големите данъкоплатци в България, имам ясни сделки, имам едни от най-печелившите сделки, които са отразени на фондовата борса. Няма по-голяма грешка, когато човек е реализирал доходите си от бизнес, с лекота да отговори как е станал първият му милион. Само човек, който разбира парите в статика, а не в динамика, може да си позволи тази груба грешка. Сега управляващите разбират функцията на парите само в статика – вземаме ги от едно място и ги харчим друго. Основната функция на парите е да са в динамика. От тази функция зависи икономиката, а тя е живот, каза Петров.

Като влезе обвинителният акт в съда, ще дам още подробности, обеща на финала Алексей Петров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 8605 |12.11.2010 Яне: 3 банки фалират. БНБ: Невъзможно, продава се страх . 32| 6122 |08.11.2010 Ал. Петров: Бях малтретиран в ареста . 24| 5762 |21.10.2010 Ал. Петров: Цветанов иска да ме отстрани физически . 3| 5749 |30.09.2010 Трактора се страхува от лечение в МВР болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads