Реклама / Ads
0| 2965 |10.08.2022 НОВИНИ

Алексиев: В интерконектора газ не открихме. Продължават строителни дейности

.
Полагаме денонощни усилия, за да можем да приключим всички оставащи дейности по интерконектора. Огледахме всички критични локации, набелязали сме решения. Строителят трябва да подготви график. Държавата ще предостави цялата подкрепа, мобилизирани сме да помогнем на строителя. Има още един сериозен проблем - без приключване на скадата интерконекторът не може да работи. Не открихме газ днес. Открихме неприключила строителна работа.
 

Това заяви пред журналисти служебният министър на транспорта Христо Алексиев. Алексиев и служебният регионален министър арх. Иван Шишков нспектираха на място междусистемната газова връзка Гърция - България.

 

"Вие къде се намирате? На един строеж", категоричен бе транспортният министър.

 

"Трябва да успеем да завършим всичко преди отоплителния сезон", увери Алексиев.

 

Първи приоритет е газовата връзка, а втори - стабилизиране на "Булгаргаз".

 

"Без значение кой ще е доставчик, ако това дружество няма средства да плати тези доставки, въпросът за това кой е доставчик става безсмислен", заяви категорично Алексиев в отговор на журналистически въпрос дали страната ни ще подпише нов договор с "Газпром".

 

Каква точно ще е цената на газа, Алексиев не каза.

 

"Кризисният щаб работи. Утре ще имаме готови резултати за финансовото стабилизиране на "Булгаргаз". Положението е тежко. Дупката е над милиард. Никой не се е погрижил да осигури паричен поток на "Булгаргаз". Нищо не е осигурено от гледна точка на плащанията", заяви Алексиев.

 

Осигурени са три танкера с втечнен газ, които не са реално осигурени, обясни още Алексиев.

 

"Разбирам, че всеки е в политическа кампания, но ние трябва да свършим работа".

 

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков поясни, че проверките на строежа на интерконектора ще продължат всеки ден. Направена е организация ДНСК и Строителен надзор да се произнасят по всички завършени етапи на строителството докато текат следващите, за да не се губи време в проверки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2768 |10.08.2022 Експерт: Газът от интерконектора няма да е достатъчен, трябва и общо купуване с Гърция и Румъния . 0| 12119 |08.08.2022 Арман Бабикян: Забавянето на интерконектора е разиграване за връщане на оръжието ”Газпром” . 0| 2716 |08.08.2022 Регионалният министър обеща да завърши интерконектора с Гърция максимално бързо . 0| 35251 |05.08.2022 Край на възможностите за азерски газ? Кабинетът на Радев блокира интерконектора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads