Реклама / Ads
0| 3627 |14.08.2022 НОВИНИ

Антон Кутев: Не сме се отказали от танкерите с втечнен газ, приоритет е интерконекторът

.
Антон Кутев
Това да няма газ е огромен проблем. Създадохме Щаба, за да решаваме проблемите един по един. Приоритет е интерконекторът с Гърция да заработи. Надявам се много бързо да има документи. Това заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев.
 

До момента нито една молекула газ не е преминала в посока България по гръцката връзка., заяви Кутев

 

Това, че газовата връзка с Гърция ще заработи в началото на октомври е прекрасно, но тя трябваше да заработи през август. Предишното правителство още през април знаеше, че има война в Украйна и че газовите доставки са застрашени. Заедно с това направихме всички усилия да обявим търг за доставките до края на годината на втечнен газ, коментира Кутев.

 

По думите му са поискали данни от работотадетелите у нас, които работят на газ, за да се търсят начини за покриването им. Стремим се всичко, което има до мемeнта да бъде потвърдено. Обявяваме търг до края на годината, за да търсим най-добрата цена. Не сме се отказали от танкерите с втечнен газ. Оказа се, че в Булгаргаз има огромна финансова дупка, каза още той пред bTV.

 

България е изпратила искане за удължаване на срока за офертата за американските танкери, съобщи говорителят на служебния кабинет.

 

„Нито енергийната криза, нито кризата с цените могат да бъдат отлагани. Трябва да се вземат мерки веднага. По всички данни, които имаме, газ има до края на септември. Това е месец и половина напред. Няма нито едно голямо предприятие, което може да си направи сметките при това положение. Дали ще има газ до края на годината е изключително важно. Ние сме в криза“, заяви Кутев.

 

Ще се използват всички механизми, категоричен бе той.


Той бе категоричен, че в рамките на този бюджет ще се опитат да направят всичко възможно, за да подпомогнат най-уязвимите групи.


Не усещаме и не очакваме подкрепа, категоричен е Кутев и допълни, че те няма да влязат в политическата битка. Ние ще подготвим изборите. Нямаме политическа партия и ще се стремим да се максимално безцветни, каза Антон Кутев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3916 |04.08.2022 Доц. Антоний Гълъбов: Румен Радев се готви за избори през пролетта . 0| 2820 |28.07.2022 Антон Тонев, ПП: ИТН има комуникация с усмивки и добро настроение с ГЕРБ и ДПС . 0| 3939 |27.07.2022 Първо във Фрог: ПП отказали на ДБ да се явят заедно на изборите . 0| 5362 |07.07.2022 Семерджиев и полицайката Симона Радева отказали да дадат кръвна проба за алкохол и наркотици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads