Реклама / Ads
18| 14463 |30.03.2023 ГЛАСЪТ

Али Баба: Чекмедже, отвори се! Теория на конспирацията или голата истина - как се печелят избори?

.
Ще ви разкажа приказка за предстоящите избори у нас. В нея персонажите са познати, но в български вариант те притежават някои особености, които ги отличават от оригиналите. Българският вот също има особености, които другите народи или не разбират, или са преживели много отдавна и са ги забравили.
 

Али Баба: „Чекмедже, отвори се!“ И пред очите на 40-е разбойници се разкриват приказни богатства… Знаете как е.

 

Казах, че е приказка, но може да е "теория на конспирацията" или голата истина. Сами ще прецените.

 

Главатарят на една от най-големите партии събрал своите авери и креснал: Трябва да спечелим тези избори, каквото й да ни струва това. Няма правила, всички средства са позволени.

 

И се започна: купуване на гласове, изпращане на отряди от организираната престъпност по села и градове, за да повдигнат избирателния дух и да го насочат в правилната посока. Партийни лидери събраха назначените от тях на постове в администрацията – от центъра до най-малките общини, на които простичко обясниха, че ако не осигурят нужния брой гласове – не е важно как ще стане това, - да се стягат за лоши последствия. Споменаха и бай Ставри…Това винаги върши работа.

Задействани били и други механизми, включващи заплахи, предупреждения, плащане на ръка, обещания за високи постове и спечелване на обществени поръчки и прочие убедителни средства.

 

Но както се казва само хартиената бюлетина не е достатъчна. Трябва да се прибави още нещо за гарантиранеи на успеха.

 

Тогава на Али Баба му хрумнала гениалната идея: Да хвърлим в паника и объркване населението.

Речено – сторено. И започнали бомбени заплахите до училища в различни градове и райони на страната. Ден, втори, трети… МВР и службите се втурват да разкрият злосторниците, както е редно, естествено.

 

В училищата са разположени избирателните секции, много хора започват да се притесняват. Щото сигурна охрана, сигурна, но откъде да знае човек?

 

Целта на главатаря: Всички сили са насочени към недопускане на подозрителни лица там, където са секциите. Това изисква огромен ресурс, голям брой полицаи и пр. Манипулациите на изборите минават на втори или трети план, защото сигурността на хората е по-важна.

 

Възникналата необичайна и съвсем небезопасна ситуация дава възможност партията на въпросния главатар да си осигури допълнителни 200-300 хиляди гласа. Те ще се прибавят към онези 200-250 хиляди, осигурени от споменатата по-горе вярна и зависима администрация. Съгласете се, че постигането на подобна цел си заслужава „Чекмедже, отвори се“ и прежалване на част от награбеното. Още повече, че идеята е „инвестицията“ да се върне многократно, ако Али Баба се докопа отново до властта.

 

През това време всички завладени от разбойниците медии плашат населението, като опонентите на Али Баба се представят като същества от българската митология: вампири, духове, караконджули, кръволоци, върколаци и др. Страхотия.

 

Хората се стряскат, прибират децата, надничат под леглата, заключват вратите, пускат алармата и си плюят в пазвите: Може да е простак и подлец Али Баба, но сме му свикнали, дет’ се вика…

Свикнали са, свикнали са, щот са прости, - вика си и Али Баба.

Освен това нашият Али Баба официално минава за Робин Худ…

 

Тази история може да е измислица, приказка или теория на конспирацията. Може да е голата истина, както вече споменах. Трябва вие да прецените.

 

Емил Азар

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 8895 |03.01.2021 Чекмедже, оставка и морал в Топ 10 на думите на годината в България . 11| 14788 |01.04.2020 Заседание на МС. Вратата се отвори със скърцане, но не влезе леля Къна… Мистерия . 28| 19323 |24.03.2020 Познай кой е последен по благотворителност? Но пък се хвалим . 32| 19205 |23.04.2019 И в кенефа на ЕП да го затвориш – лафка ще отвори. 15 причини за радост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads