Реклама / Ads
0| 3284 |05.05.2022 НОВИНИ

И Алина Кабаева попада „под ударите“ на ЕС

.
Владимир Путин, Алина Кабаева
Смятаната за любовница и много близка до Путин бивша гимнастичка Алина Кабаева също е част от новия шести пакет от санкции на Европейския съюз, който държавите от Съюза обсъждат в момента.
 

Брюксел мотивира решението си с факта, че Кабаева е председател на борда на директорите на Националната медийна група (NMG), която притежава големи дялове в почти всички руски федерални медии, които възпроизвеждат пропагандата на руското правителство, предава БНТ. Тя е бивша руска гимнастичка и бивш депутат в Държавната дума.

 

Според различни издания Кабаева има деца от Путин. Другите две дъщери на Путин - Мария Владимировна Воронцова и Екатерина Владимировна Тихонова вече са обект на санкции от страна на Европейския съюз.

 

Към момента не се знае къде се намира Алина Кабаева. След началото на войната на Русия в Украйна бе създадена петиция тя да бъде експулсирана от Швейцария, тъй като се смяташе, че живее там в луксозна вила, заедно с децата на Путин. Но швейцарските власти заявиха, че нямат сведения тя да е в страната. Има предположения също така, че Кабаева се намира във високотехнологичен бункер в Сибир.

 

Вчера шефката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен направи предложения за шести пакет от санкции за Русия, който включва поетапна забрана на вноса на целия руски петрол и петролни продукти до края на тази година. Посланиците на страните от Европейския съюз ще заседават и днес, за да продължават обсъждането на пакета.

 

Унгария и Словакия вероятно ще получат по-дълъг срок за спиране на руския внос, предложението на Европейската комисия е до края на следващата година. Вчера стана ясно, че Чехия и България също биха искали да се възползват от изключенията.

 

Гърция, Малта и Кипър от своя страна изразиха загриженост относно предложението петролни танкери под флага на ЕС или под контрола на ЕС също да не могат да доставят руски петрол.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5934 |04.05.2022 Руски политолог разкри защо Путин е навъсен и изнервен: Кабаева е бременна, но не от него . 0| 3623 |03.05.2022 Калина Константинова е поискала оставката на ръководството на „Български пощи“ . 0| 5081 |30.04.2022 Калина Константинова описа по дни за кибератаката в ”Български пощи” . 0| 2905 |30.04.2022 Ковид може да отключи захарен диабет, предупреждава проф.Цветалина Танков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads