Реклама / Ads
1| 3351 |14.10.2021 НОВИНИ

Альоша Даков: Настояваме за реални мерки за подобряване на енергийната ефективност

.
Общинските съветници от „БСП за България“ няма да подкрепим План за действие за устойчива енергия и климат на Столична община 2021-2030. Въпреки това ние ще участваме активно в осъществяване на контрол и настояваме за реални мерки за подобряване на енергийната ефективност.
 

Това каза Альоша Даков по време на заседанието на Столичния общински съвет във връзка с приемане на План за действие за устойчива енергия и климат на Столична община 2021-2030 г., включващ Програма по енергийна ефективност и Дългосрочна програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива.

 

„Разглежданият стратегически документ е от особена важност, тъй като касае мерки за подобряване на енергийната ефективност. Настоящата ситуация с галопиращи цени на енергоносителите прави темата критична за развитието на Столична община. За съжаление, вносителите, в лицето на кмета на Столична община и екипа, който го е изготвил, за пореден път предлагат дейности, които могат да бъдат извършени ефективно от СО, да бъдат възлагани на външни фирми и да се търсят публично-частни партньорства. Нещо, което звучи добре, но сме наясно каква е нормативната база на такъв тип партньорства, наясно сме и с редицата неуспехи в годините“, обясни той.

 

Общинският съветник даде и конкретен пример, свързан с инсталиране на фотоволтаични инсталации на общински сгради като училища, детски градини и администрации. „Дейност, която може да бъде реализирана в кратък срок, да бъдат реализирани значителни икономии от бюджета на СО. Тази дейност се предвижда да бъде реализирана по линия публично-частно партньорство по изключително неясен за мен механизъм“, заяви Альоша Даков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2978 |10.09.2021 Румен Гечев, БСП: Ще продължаваме да настояваме за помощ за майки с деца . 35| 3673 |20.08.2021 ИТН: Настояваме за отмяна на дискриминационните ограничения, разделящи обществото на ваксинирани и неваксинирани . 4| 4515 |26.07.2021 Манолова: Ще настояваме преизчисляването на пенсиите и подкрепата за младите да започнат от 1 октомври . 11| 4174 |26.07.2021 Антоанета Цонева: Настояваме санитарният кордон в управлението спрямо ДПС да бъде стриктно спазен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads