Реклама / Ads
3| 3104 |15.04.2024 НОВИНИ

Алла Пугачова пусна сингъла „Плача“ в навечерието на рождения си ден /видео/

.
Алла Пугачова
Алла Пугачова, която на 15 април навърши 75 години, издаде нова песен - „Плача“. Текстът и музиката са написани от Леонид Агутин. Таблоидите пишат , че композицията е записана преди пет години - уж певицата е трябвало да я изпълни на концерт, посветен на петдесетата годишнина на Леонид Агутин. На 14 април песента се появи в каналите на Пугачева в услугите за стрийминг. Ден преди това издаването на сингъла беше обявено от концертния директор на певицата Елена Чупракова
 

Руският народ обича смелите През изминалите месеци Алла Пугачова преживя всичко, което съпътства половинвековната й кариера.

 

Пугачева напусна сцената през 2010 г. и оттогава участва само в телевизионни програми и творчески вечери. По време на кариерата си изпълнителят издаде 17 солови записи, общият брой на продадените албуми на изпълнителя надхвърли 250 милиона.

 

Пугачова е носител на званието „Народен артист на СССР“, орден „За заслуги към Отечеството“, многократен носител на наградите „Златен грамофон“ и „Песен на годината“. Най-известните хитове на изпълнителя са „Арлекин“, „Жената, която пее“, „Милион алени рози“, „Този ​​свят“ и „Призови ме с теб“.

 

През 2022 г., след началото на специалната военна операция в Украйна, Пугачова напусна Русия и замина за Израел със съпруга си, шоумена Максим Галкин.

 

Когато  руските власти признават Галкин за "чуждестранен агент", Пугачова нарушава мълчанието: "Моля, запишете ме в редиците на чуждестранните агенти на моята любима страна, защото съм солидарна с моя съпруг, честен, достоен и искрен човек, истински и неподкупен патриот на Русия, който желае на родината си просперитет, спокоен живот, свобода на словото и край на смъртта на нашите момчета за илюзорни цели, които превръщат страната ни в парий и пречат на живота на съгражданите ни", написа тя в Инстаграм.

 

 

В отговор депутатите от Държавната дума, проправителствените артисти и обществените фигури бяха възмутени. Атаката продължава и сега, година и половина след изявлението на певицата. През април 2024 г. депутатът от Думата Сергей Соловьов призовава Алла Пугачова да се извини публично "за грешките си и антируската си позиция".

 

"Пугачова никога не е имала гражданска позиция. Нейната гражданска позиция се е изразявала за сумата, която й е била платена", каза за нея директорът на концерта Сергей Лавров.

 

Днешният тормоз напомня на журналиста Бояринов за това, което й се е случило в края на СССР. През 80-те години на миналия век певицата също е остро критикувана за това, че е независима и че е обхваната от "звездомания".

 

"Тя винаги е била твърде свободна да изразява своята лична гледна точка. Никога не е била въвлечена в идеология. Защо съветските хора са обичали певицата Пугачова? Тя изобщо не е имала идеологически песни. Дори София Ротару и Юрий Антонов имаха песни, които се вписваха в държавната идеологическа матрица. Но Пугачова винаги е живяла личен живот, а нейният бунт и протест се състоеше в това, че тя не го криеше, както правеха всички по времето на Брежнев", посочва Бояринов.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2496 |15.04.2024 Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел: Близкият изток е на ръба на пропастта . 14| 2969 |15.04.2024 Хиляди руски войници бягат от войната на Путин в Украйна, но няма къде да отидат . 1| 2642 |15.04.2024 Медицинският ни хеликоптер не е готов за използване, пилотите не са обучени . 0| 2485 |15.04.2024 След ухапване от кърлеж: Първи случай на лаймска болест у нас за тази година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads