Реклама / Ads
11| 10823 |15.11.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Ало, Банов, за вендета в „Ирландеца“ и ”Кръстника” ли говориш или за Министерство на културата?

.
Това е лична вендета, това е играта, заяви министърът на културата Банов няколко пъти в студиото на бТВ при Антон Хекимян. С лична вендета той обясни изпуснатия срок за обжалване по делото за Ларгото. По този начин държавата се ощетява поне със 700 хиляди лева.
 

Много добре знам от началото до края, кой е този невероятен интелект… - допълва с иронична усмивка министърът.

 

Отказва да назове този „невероятен интелект“, защото било личен въпрос. Не пожела да разкрие също дали е споделил с премиера Борисов за личната вендета. Щял да даде информацията на прокуртурата.

 

Синоними на вендета са кръвно отмъщение и разплата. Вендетата идва от италианската дума vendetta. Някога, в родово-общинския строй ако някой е извършил убийство на член от рода, той ще бъде преследван докато не бъде ликвидиран. Така се е разбирало възмездието. Кръв за кръв, зъб за зъб, око за око и пр.

В днешно време вендетата се свързва с мафиотските структури.






Министерство на културата мафиотска структура ли е? Или не само?

 

Банов каза, че не „делял“ и затова бил неудобен. „Делял“... също е термин, използван от специфични среди, означаващ разпределяне на нечисти пари. И ако такъв речник „върви“ в културното ведомство, какво остава за другите?

 

Банов би трябвало да е наясно, че Борисов не му иска оставката само, за да не признае, че Елена Йончева, която извади на светло скандала с ремонта на Ларгото, е права. Това го спасява. Но пък вкарва управляващите в режим на обяснение дали мафиотските традиции за вендета важат и за тях?

 

"Кръстника" на Марио Пузо или „Ирландецът“ на Чарлз Бранд четем или става дума за българско министерство? Малко се объркахме...

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7869 |14.11.2019 Зинаида Златанова: Недостойно! Някой кандидаства да е Цацаров! . 12| 9439 |14.11.2019 Делото КТБ: Бисер Лазов се изнерви на въпроси за разпродавани от него апетитни активи . 13| 6885 |14.11.2019 Елена Гунчева: Сравниха Гешев с Исус! Кога ще го разпънат?! . 11| 8206 |14.11.2019 Феновете на Гешев ги пускат по списък на контрапротеста /снимки/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads