Реклама / Ads
119| 7870 |22.02.2012 НОВИНИ

Алтернативна комисия ще нищи полицейските гафове

.
Иван Костов
Опозицията си направи алтернативна комисия за гафовете на МВР. За участие в нея са поканени и депутатите от управляващата партия ГЕРБ, които трябва да излъчат двама свои представители.
 

 

Ние парламентаристите от алтернативната комисия сме убедени, че нарушените от властта основни човешки права са много по-големи, отколкото признават управляващите, заяви Иван Костов. Целта ни е да проверим законността в действията на МВР, увери той.

 

Костов подчерта, че в действията си комисията ще се ръководи от Конституцията и правилника за организация дейността на НС.

 

Според синият лидер притеснителен е фактът, че комисията "Ципов" ще изслушва само прокурори и полицаи, но не и жертвите. Това създава дефицит от информираност в обществото, категоричен е Костов.

 

В новата комисия участват по двама представители от парламентарна група, като от сините това са Иван Костов и Йордан Бакалов, ДПС - Христо Бисеров и Неджми Али, БСП - Михаил Миков и Ангел Найденов, Атака - Огнян Стоичков и Явор Нотев и независимият Георги Терзийски.

 

На заседанията на алтернативната комисия ще бъдат канени хора за изслушване. Комисията няма да има председател, всяко заседание ще се председателства от един депутат на ротационен принцип.

 

Христо Бисеров от ДПС увери, че по-голямата част от заседанията на комисията ще са открити за медиите.

 

Първата задача на алтернативната комисия е да се посети Перник.

Ние се съмняваме в обективността на комисията, която беше създадена, посочи Ангел Найденов от БСП. Не случайно не участваме в онази комисия, това e израз на нашето недоверие, на нашето разбиране, че онова, което беше създадено е бутафорно, каза още той.

 

Комисията "Ципов" според него цели замитане на следи. Депутатите уверяват, че алтернативната комисия е напълно легитимна, тъй като народните представители имат право да правят проучвания по различни въпроси.

 

Припомняме, че създадената от мнозинството комисия за МВР гафовете не бе одобрена от опозицията, тъй като ГЕРБ наложи тя да бъде съставена на квотен принцип, като шестимата депутати от ГЕРБ плюс независимият съставляват мнозинство в 13-членната комисия.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 6186 |15.02.2012 Решено: Анкетна комисия ще разследва действията на Първанов и Марин . 9| 5430 |15.02.2012 Комисия в НС ще разучава дейността на президентската институция? . 7| 5144 |15.02.2012 Няма да има комисия за разследване на политически натиск върху съдебната власт . 34| 5666 |14.02.2012 Анкетна комисия ще нищи проблема с полицейското насилие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads