Реклама / Ads
10| 4738 |05.03.2010 НОВИНИ

Американският посланик не иска да вижда Трактора

.
Алексей Петров
Американският посланик Джеймс Б. Уорлик потвърди, че е получил писмо от Алексей Петров с молба да се срещнат. Той обаче нямал никакво намерение да се вижда с Трактора.
 

По думите му нещата трябва да бъдат решени от съда. Той смята, че съдът ще се произнесе правилно по случая с Алексей Петров. Тези изказвания той направи след церемонията по подписване на меморандум за сътрудничество между СГС и Американското посолство в България.

Дипломати в мисията изразили учудване в какво качество Петров настоява за среща с посланика. Такава практика не съществувала, освен когато ставало дума за драстични нарушения на човешките права и политически казуси. Случаят обаче не бил такъв, а криминален.

Frognews.bg припомня, че на няколко пъти Алексей Петров, който е в ареста по тежко обвинение за ръководена не престъпна група, изрази надежда пред журналисти да се срещне с американския посланник. .

Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение “задържане под стража” на Алексей Петров и Марчело Джотолов. За Николай Велков и Антон Петров – Хамстера, съдът определи гаранция по 20 000 лева на всеки. Момчил Кръстев и братята Пламен и Йордан Стоянови ще бъдат освободени от ареста. Беше им наложена най-леката мярка – подписка.

Към делото не са приложени справки за работата на Алексей Петров като офицер на прикритие в специалните служби, който е работил срещу организираната престъпност.

Последното обвинение, което прокуратурата повдигна на Трактора е, че на 22.11.1998 г. е пребил Георги Цветанов и му е отнел имот и Мицубиши. Днес по делото като свидетел беше призован варненският политик и бизнесмен Веселин Данов, който излежава присъда за склоняване към проституция, наркотрафик и организиране на въоръжена престъпна група. Още вчера излезе информация, че синът на покойния конституционен съдия Христо Данов Веселин е изкаран от Варненския затвор и е докаран в София, за да свидетелства по делото "Октопод". Сред призованите е и Маргарит Тодоров - собственикът на "Домейн Бойар".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5013 |18.02.2010 Трактора вика американския посланик в ареста . 2| 10958 |29.12.2009 Уорлик–младши е новият посланик на САЩ в България . 10| 4902 |13.11.2009 След посланика ни в Анкара и този в САЩ щял да го последва . 13| 5381 |25.10.2009 Прокурори: Под тогите ни се вижда бельото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads