Реклама / Ads
0| 3502 |21.06.2022 НОВИНИ

Андрей Гюров от ПП: Лидери с пачки и кюлчета си мислят, че депутати могат да бъдат пазарувани

.
Андрей Гюров
В „Продължаваме Промяната” не са разговаряли за втори вариант на кабинета. От партията вярват, че в парламента има депутати, които не са стока, не са купувани, имат чест и достойнство. Това коментира председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров.
 


„Има лидери, чиито чекмеджета са пълни с пачки и кюлчета. Това са хората, които си мислят, че депутати могат да бъдат пазарувани. Ние разчитаме на съвестта и достойнството на българските депутати”, каза още той пред Нова телевизия.


„Ние досега имахме 134 депутати, но в тях имаше една група, която се управляваше по-скоро като бизнес проект. Излизането на този бизнес проект от управлението, но попълването на управлението и мнозинството с хора с чиста съвест - може да направи много по-силна подкрепата за правителството”, смята Гюров.


Той разкри, че на този етап обсъждат формирането на ново мнозинство, което да се обедини около принципи и приоритети. „Когато направим тази формула на подкрепа - тогава ще се водят и персонални разговори. Не говорим с партии, защото казахме, че това е ясна червена линия. Не можем да разговаряме с партии, които на първия ред в НС имат депутати от листа „Магнитски”. Не можем да разговаряме с ГЕРБ, докато лидер ѝ е Бойко Борисов”, категоричен е Гюров.


Според него сега отговорността е на тези, които са вдигнали вота на недоверие, да съберат 121 депутати. „Ако наблюдавам техните реакции в зала, на улицата и по телевизионните студиа - усещам нервност и несигурност дали ще успеят да съберат достатъчно депутати”, каза още Гюров. И уточни, че дори да не мине вотът на недоверие, трябва да подновят разговора и диалога в парламента, за да се намери подкрепящо мнозинство.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3148 |20.06.2022 Лорер загатна за разговори с ГЕРБ и ДПС, ако Борисов и Карадайъ не са лидери . 0| 3731 |19.06.2022 Джонсън към световните лидери: Подгответе се за дълга война в Русия . 0| 2869 |18.06.2022 Гюров: Ние разговаряме не за хора и постове, а за кауза. Няма да има домашни посещения от премиера . 0| 3022 |17.06.2022 Андрей Гюров: Депутатите от ИТН се чувстват неудобно да изпълняват нареждания и заповеди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads