Реклама / Ads
6| 3265 |01.11.2022 НОВИНИ

Андрей Гюров от ПП: Не търсим унижение на Борисов, а той да поеме отговорност

.
Андрей Гюров
Ние не търсим унижение за Бойко Борисов, като го каним на разговор в Народното събрание. Ние търсим от него поемане на отговорност, защото тук става въпрос за легитимност, т.е. когато говорим за политики, за модел на управление, тогава трябва да видим има ли доверие. Явно е, че доверието липсва от страна не само на българските граждани, но и от другите политически партии. Ето защо има партии в изолация и не може да се събере мнозинство дори за избор на парламентарен председател.
 

Това каза пред Нова телевизия Андрей Гюров.


Това, което наблюдаваме в последно време на политическата сцена е как всички масово бягат от отговорност към нови избори и гледат да си осигурят служебна победа с хартиената бюлетина. Единствено ние от ПП искаме да решаваме проблемите на хората, каза още той


Разговорът за втория мандат не е имитация. Ние посочихме политиките, които ще защитаваме. В този момент е мажно да се осигури предвидимост на политиките и управлението, за да преминем по-лесно през зимата. Така че това е ясна заявка, че ще работим в тази посока и ще водим прозрачни разговори с всички политически сили, посочи той.


Ние искаме да водим разговор за това дали другите партии и до колко са готови да подкрепят политиките, които ние предлагаме. Затова сме отворени към всички. Това са разговори в НС, пред камерите, пред хората, посочи Гюров.


Искаме да попитаме ГЕРБ дали ще признаят, че политиката, която са водили, не е била в интерес на гражданите, а на определени фирми, каси, кюлчета. Дали биха скъсали най-после пъпната си връв с Иван Гешев. Искаме да ги питаме защо бягат от отговорност за съставяне на правителство в момента, коментира той.


Ние не търсим унижение за Бойко Борисов, като го каним на разговор в Народното събрание. Ние търсим от него поемане на отговорност, защото тук става въпрос за легитимност, т.е. когато говорим за политики, за модел на управление, тогава трябва да видим има ли доверие. Явно е, че доверието липсва от страна не само на българските граждани, но и от другите политически партии. Ето защо има партии в изолация и не може да се събере мнозинство дори за избор на парламентарен председател, обясни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3093 |25.10.2022 Андрей Гюров откликна на Радев: Няма опасност за държавата ни, ако дадем оръжие на Украйна . 0| 4759 |20.10.2022 Андрей Янкулов опроверга тезата на Гешев за бум на престъпността . 4| 2757 |20.10.2022 Андрей Гюров: Утре ще се събудим по-мъдри . 5| 4844 |11.10.2022 Проф. полковник Недялков: Конфликтът в Украйна ще ескалира, трябва да търсим възможности за суверенитета си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads