Реклама / Ads
7| 3645 |06.04.2021 НОВИНИ

Кристиян Вигенин: Нови избори може да създадат парламент, в който Борисов има партньори

.
Кристиян Вигенин
Следващи избори може да произведат по-лош резултат от този. Наши избиратели не излязоха да гласуват заради пандемията. Моето притеснение е, че нови избори може да създадат парламент, в който Борисов има партньори. Това по БТВ каза Кристиян Вигенин от БСП.
 

Бих препоръчал да се играе на сигурно. Борисов трябва да бъде отстранен с общи усилия, за да има нормален процес в страната. Да подходим отговорно и с мисъл година-две напред и да не се поддаваме на емоциите. Нека да се оттласнем от блатото, в което се намираме сега. 

 

Понесохме тежка загуба. За БСП е важно да има действащ председател. Важно е да си изясним каква е стратегията на БСП оттук - нататък.

 

Тук става въпрос за поемане на отговорност. Нинова каза, че съзнава своята лична отговорност. Ние имаме инстинкти за самосъхранение. Да започнем  крамоли в партията, е лошо. Трябва да видим и какво ще се случи с държавата.  БСП има опит, който може да е ценен в тази ситуация.  Хората казаха, че не искат ГЕРБ и Борисов да ги управлява. Когато хората те наредят трети, трябва да проявим нужната „скромност“.

 

За съжаление вътрешният конфликт в партията, е една от причините за загубата.  Трябва да подходим отговорно към хората, които дадоха много от себе си за тази кампания. Понякога ситуацията е такава – когато се създаде среда ,в която хората искат нещо ново, различно, другите познати партии губят. Трябва да се внимава какво се казва, за да не се затварят врати. Искаме да започнем разграждане на модела на Борисов- тухла по тухла.  Това не става„ с този ще си играя, а с другия – не“. Ние не говорим за коалиция.

 

 Разграждането  на този модел изисква усилия.  И затова ние сме готови да положим усилие.  Можем да търсим взаимодействие в тази посока. Може да разсъждаваме в посока подкрепа по ключови въпроси. Трябва да направим преглед на съдебната система, преглед на всичко, свързано с честен и прозрачен изборен процес. Премиерът онзи ден се опита да злоупотреби със страховете на хората.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 3279 |06.04.2021 Ивайло Калфин: Нужна е стабилност, нови избори не са вариант . 3| 3190 |06.04.2021 Несигурността в София е лоша новина за Скопие . 8| 4336 |05.04.2021 Доц. Наталия Киселова: Ако не се състави правителство, нови избори през юли . 16| 4541 |05.04.2021 Иво Инджов: Пет добри новини от вчера - ГЕРБ печели битката, но губи войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads