Реклама / Ads
21| 19838 |30.10.2021 НОВИНИ

Андрей Райчев: Казусът с Кирил Петков не помага на враговете му, а напротив

.
Казусът с канадското гражданство на бившия икономически министър Кирил Петков дава на противниците му легитимността да говорят. Намериха начин да говорят против него. Но при привържениците му картината е ясна - всички се заяждат, а са ограбили държавата. Това е диалогът. Противниците на Петков и Василев по-скоро им помагат, отколкото да им пречат.
 

Това заяви в ефира на NovaNEWS социологът Андрей Райчев. 


По думите му електоралните нагласи са едни и същи от години и не може да има преливане на гласове от така наречените "партии на промяната" към така наречените "партии на статуквото". 


“Ако някой се отвращава от канадския гражданин, той няма да иде при ГЕРБ, а при друга протестна партия", обясни още Райчев. 


По думите му резултатите от изборите ще подредят формациите в следващото Народно събрание така, че БСП ще има решаваща роля. Ключов е въпросът дали левицата ще се нареди като втора или треда политическа сила. 


"Ако постигне второ място, тя постига инициативата за правителство. Представете си, че не е. Представете си, че им отказват, канят в третия разговор БСП. Те ще трябва да я поканят, след като са я изгонили. Как става? Затова за Нинова е важно да стане втора, а за тях е точно обратното, за да не възникне тази ситуация. Това ще е проблем за сините в лицето на “Демократична България”, смята Райчев. 


Според социолога подкрепата към проф. Анастас Герджиков като кандидат за президент от страна на ГЕРБ е опит Борисовата формация да се реабилитира. Но за да излезе от политическата изолация, партията трябва да смени стилистиката на говорене. 


"Позволяват си подигравки, остри изказвания. Не могат да осъзнаят, че са уморени от власт партия. Те трябва да минат в опозиция и да се поучат от най-старата БСП. Тя успя да намери език, с който постепенно излезе от изолация. Този език е конструктивен, консенсусен и от време на време с критични бележки. ГЕРБ не могат да излязат от говоренето “ние сме най-големи и най-велики”, коментира още Райчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4848 |27.10.2021 Манолова: Казусът ”Кирил Петков” е казус на десетки хиляди българи зад граница . 11| 20018 |30.09.2021 Андрей Райчев: Радев спечели едногодишна битка. Мачът е почти обречен . 24| 3561 |28.09.2021 Виктория Василева: Казусът с Петър Илиев е от времето преди ние да работим с него . 11| 9061 |06.09.2021 Андрей Райчев: Българинът иска да го управляват по европейски - без да го крадат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads