Реклама / Ads
4| 2920 |15.11.2021 НОВИНИ

Андрей Райчев: Протестърският вот се концентрира в Петков и Василев

.
Андрей Райчев
“Със сигурност протестърския вот се концентрира в двамата нови министри, които получиха нещо като мандат, аналогичен на този, който Слави Трифонов получи на предишния вот. Направете правителство – ето ви мандат. Верно е в един много особен смисъл, че това е партия на Радев, що се отнася до ПП”. Това коментира социологът от „Галъп” Андрей Райчев.
 

В същото време – запазен ГЕРБ и едно нарастващо ДПС, което изглежда имат чужбински вот, което изостри ситуацията, допълни той.

 

Райчев изтъкна, че тази ситуация прави огромна отговорността на победители да се разберат и да направят работещо правителство.

 

Социологът посочи, че ИТН и БСП са големите губещи. БСП е на пето място – такова нещо не се е случвало досега. Всеки следващ вот социалистите падат надолу. Те се устремяват към цифри, които ще ги оставят под бариерата, прогнозира Райчев и се аргументира с един факт - наблюдаваме колабиращ ефект, което се изразява в следното – 15% от избирателите обявяват, че ще гласуват за БСП при влизане в секцията, а след това се оказва, че за социалистите са гласували едва 10% на излизане.

 

Що се отнася до успеха на партия „Възраждане“, Райчев обясни, че Костадинов е краен – от излизане от ЕС и НАТО, до Ковид мерките. И хора, които споделят неговите идеи, естествено го подкрепят.

 

Той отрече Румен Радев да е правил партия. Той е направил правителство от ляво и дясно. Това направиха и ПП – те сглобиха електората в ляво и в дясно. Не става дума за партията на президента, подчерта социологът.

 

Според него има възможност да бъдат направени три опита да направят правителство от ПП.

 

Първият опит е да влязат в разговори с три партии. Вторият – опит на ГЕРБ да разговаря за формирането на кабинет. Ако и двата опита се провалят, тогава ще се стигне до президентски опит. Но се надявам да им се отвори парашута и да се състави работещо правителство още от първия път.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 27444 |02.11.2021 Андрей Райчев: Някой си прави илюзия, че ГЕРБ е умряло куче . 21| 19841 |30.10.2021 Андрей Райчев: Казусът с Кирил Петков не помага на враговете му, а напротив . 11| 20020 |30.09.2021 Андрей Райчев: Радев спечели едногодишна битка. Мачът е почти обречен . 11| 9064 |06.09.2021 Андрей Райчев: Българинът иска да го управляват по европейски - без да го крадат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads