Реклама / Ads
6| 5292 |04.11.2019 НОВИНИ

Андрей Райчев: Това е началото на края за ГЕРБ

.
Андрей Райчев Източник: БГНЕС
В дясното текат съществени процеси. ГЕРБ си осигури 2-те години до края на мандата, но на края на мандата ще има друго дясно, което ще направи друга политическа карта на България. Не че ГЕРБ са паднали, но това е началото на края.
 

Това заяви пред БНР социологът Андрей Райчев. Той коментира възникването на нова десница в страната ни.

 

По думите му: "В София започва едно движение – а започне ли в София, ще стане и в България, което не сме виждали и което е окончателният разпад на малоумния двуполюсен модел“.

 

Според Райчев в България се появява европейски феномен, което е много добре за страната ни.

„Наблюдаваме удивителен, интересен, неочакван феномен“, посочи той.

„Манолова не спечели с бесапарски гласове. Тя взе около 100 хил. гласа повече отколкото БСП има на тези избори. Откъде идват? Взимаме най-дясната партия в България – традиционните демократи. Таблиците показват, че над 40% от тези хора, които са инстинктивни антикомунисти, са пуснали за Манолова, а малко над 30% за Фандъкова. Даже те допринасят за намаляването на разликата между двете“, обясни социологът.

 

Според него ако го нямаше този политически сюжет, Фандъкова би била преизбрана.

В България няма нищо по-мръсно от кметски избори, смята Андрей Райчев. Той подчерта, че гласовете си продават не само ромите, а и много българи. Изходът за справяне с проблема е повишаване на избирателната активност.

 

Райчев е категоричен, че оттук насетне Мая Манолова със сигурност ще има участие в страната. Това не е краят, а даже е много добро начало, отбеляза той. Според него тя няма да направи партия, а по скоро ще има мажоритарни участия или да се върне към грижата за обикновения човек.

„Представете си я като лидер на профсъюз например на фона на нашите заспали профсъюзи. Веднага ще видите, че за 2-3 години тази жена ще има огромна роля в България. Тя има лично мажоритарно бъдеще“.

 

 

Според него обаче е много рано за касиране на изборите.

В България има подобно на други страни продължителна, доста силна власт, каза социологът и направи паралел с Полша и Унгария, където лидерите са спечелили управлението на държавата, но са загубили столиците, отчасти паралелът е валиден и с Турция и Москва.

 

„Това показва, че има бавни, но закономерни, промени в Източна Европа. Тези полудиктатури и диктатури, които се появиха след прехода, започват да се разпадат и то точно в местата, където възникнаха“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4660 |01.11.2019 Андрей Райчев: Около 20% от хората все още не са решили за кого ще гласуват . 18| 5919 |30.10.2019 Иво Инджев: Философията на това управление е „Ще си мълчите и ще има пасти“ . 3| 3972 |30.10.2019 Корнелия Нинова: Как ще живеем утре зависи от това, какво правим днес. Излезте и гласувайте за себе си и за промяната . 1| 4108 |28.10.2019 Андрей Райчев: Има пукнатина в ГЕРБ, но не е ясно дали е пробив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads