Реклама / Ads
37| 5916 |09.10.2020 НОВИНИ

Ангел Джамбазки: Резолюцията на ЕП е политически автогол за инициаторите на документа

.
Като политически автогол определи резолюцията на Европейския парламент евродепутатът Ангел Джамбазки. Критичният документ за България очертава сериозните проблеми с върховенството на закона, свободата на медиите и борбата с корупцията у нас. Критиците му обаче виждат и опит да се прокарат антибългарски политики, които могат да създадат проблеми в бъдеще.
 

Коментарът на Джамбазки бе направен в ефира на bTV.

 

Евродепутатът заяви, че инициаторите на дебата и съответното приемане на резолюция в лицето на БСП и "Демократична България" е трябвало да знаят, че с документа ще дойдат и текстове, които вървят в пакет. Джамбазки визира "Истанбулската конвенция", правата на малцинствата.

 

"Резолюцията призовава българското правителство да наруши решението на независимия Конституционен съд. За промени начина, по който функционира българската държавност", смята Джамбазки.

 

"Не възразявам някой да критикува управлението. Това е легитимно. Като се пришият всички тези безобразия какво правят? Подценяват дори протеста на тези, които са срещу нас в момента. Видели ли сте някой да иска, че иска да се промени семейния модел в България? Хората имат своите искания и вярвам, че те имат своите основания", посочи още съпредседателят на ВМРО.

 

По думите на евродепутатът визираните точки могат да бъдат използвани политически срещу България. За всичко останало обаче сякаш Джамбазки намери основания.

"Всички други неща трябва да бъдат преследвани. Правителството дължи тези усилия. Когато тези хора призовават за върховенство на закона, а в следващото изречение отричат решение на Конституционния съд, не го разбирам", посочи Джамбазки.

 

Той отправи и индиректна критика към Христо Иванов, като отказа да го назове поименно.

 

"Тези въпроси се решават на избори. Сега какво имаме - протест, който сигурно има своите основания, група хора, които са били част от управлението. Тези хора правят своята сметка да управляват отново и с кого мислите, че биха могли да са част от управлението. Ще бъде много смешно. Един от техните лидери даде много объркано обяснение дали ще управлява с ГЕРБ или ДПС", посочи още евродепутатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7864 |09.10.2020 Слави Трифонов: Резолюцията е исторически позор за управляващите, срамна истина за България . 45| 5638 |09.10.2020 Цвета Караянчева: Резолюцията е политически акт. Ползва се единствено от опозицията . 48| 6536 |09.10.2020 Плевнелиев: Резолюцията на Европейския парламент е символ на битка за власт . 4| 5536 |09.10.2020 Цветелина Пенкова: С резолюцията си ЕП сне доверие към управляващите и изрази подкрепата към българските граждани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads