Реклама / Ads
30| 4808 |07.12.2020 НОВИНИ

Д-р Ангел Кунчев: Не знаем какви са характеристиките на ваксината срещу COVID-19, ЕАЛ още не я е одобрила

.
Д-р Ангел Кунчев
Ваксините идват, когато ги одобри Европейската агенция по лекарствата /ЕАЛ/. Не знаем какви ще са характеристиките им. Това каза по БТВ д-р Ангел Кунчев по БТВ.
 

Първи са "Пфайзер". Малко сред тях идва американската фирма „Модерна“. И след това идват и другите типове ваксини. За момента е предварително какво обещава ЕАЛ. Кога ще са готови другите ваксини и дали ще получат одобрение, тепърва ще се взима решение.

 

Фазите са направени, за да се знае кои първи ще бъдат ваксинирани. Всичко заваси от това как ще се подават ваксините от производителя. Военните направиха за техните болници, някои дадоха, че в Сливенската военна болниця всички са заявили, че искат да се ваксинират.

 

Имаме прогнози, че на 27-и ще се получи ваксината, но всичко зависи от ЕАЛ. Хладилниците са в „БулБио“. Всяко едно РЗИ ще има фризер, за да пази ваксините. Не е нещо огромно като сума-20-30 000 лева. Ние имаме голям фризер, който може да поеме всички ваксини.

 

Имунизирането не може да стане на един ден. Ние трябва да сме сигурни ,че ще осигурим и втората доза ваксини. И днес се събират шестимата директори на РЗИ, за да се организира дейността. За лекарите и медицинските работници трябват половин милион ваксини. Какво иска обществото ,това ще му се случи. Ако се правим на умни и разсъждаваме дали е полезно, ще защитим имунизирания, но не и обществото.  

 

Дали е сигурна, може да кажат тези, които имат цялата информация за проучването. Бързата писта се прави, за да имаме достъп до ваксината, когато ни трябва. Никой не прави компромис с третата фаза - 30 000 души на различни места в света. Може ли да има късни последствия? Всичко може. Тази ваксина не влиза в ядрото на клетката, влиза в цитоплазмата. Към момента ние нямаме капка характеристика на продукта. Всичко, което знаем, е предварително. Ваксината играе допълнителен тласък на имунитета. Ако си болен и се ваксинираш, не може да стане нищо лошо.

 

Разбира се, че ще се ваксинирам. Ще има хора, които докрай ще твърдят, че това е опасно. Повярвайте ми, по опасно е, ако се сблъскате с вируса. Да, по-къс бе пътя на създаване на ваксината. Целта на ваксината е да не се разболеем. При грипните ваксини гаранцията е до 60 процента. А при ваксината за каронавирус дават 90 процента гаранция. Не е ясно доколко време ще трае ваксината.

 

Избор на ваксини ще има, когато дойдат ваксините. Дотогава никой не може да каже какъв ще е изборът. „Пфайзер“ намали от 100 млн. на 50 млн. ваксините. И минимални отклонения да има, се спират цели партиди.

 

За първи път отбелязваме лек спад на заразяване. Екипи на РЗИ отидоха в неделя в магазините за играчки, където имаше струпване. Ако нещата продължат в този вид, ние ще разширим мерките и спрямо тях. Трябва ли да стигнем до полицейските мерки на Турция, където носа не можеш да си покажеш събота и неделя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5904 |05.12.2020 Доц. Кунчев: Пращат ми имейли с пожелания цялата ми рода да умре . 11| 3779 |04.12.2020 Д-р Кунчев: Страната ни е на първото място по смъртност на 14-дневна база . 52| 5541 |04.12.2020 Ваксинират първо 243 600 лица - лекари и сестри. Ангел Кунчев влиза и в Щаба за ваксините . 11| 5732 |02.12.2020 Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината може да е много полезна, но ние още не знаем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads