Реклама / Ads
15| 5110 |16.08.2015 НОВИНИ

Ангелкова: Предлагат чадър и шезлонг за 57 лв. на морето

.
Николина Ангелкова
На места по морето чадърът и шезлонгът се предлагат за 57 лв. Това е повече от една нощувка, заяви в „Събуди се” министърът на туризма Николина Ангелкова.
 

Проучваме всички възможности да не стане механично прехвърлянето на концесията от Регионалното министерство към Министерство на туризма. Искаме да променим концепцията, да има контрол. Концесионерът си плаща глобата от 1000 лв., при следващата проверка – пак. Това каза министърът по отношение на идеята концесиите да минат под шапката на Министерство на туризма.  

 

Ангелкова заяви, че плажовете ще бъдат категоризирани. По-отдалечените и недостъпни плажове ще бъдат на минимални цени за ползване. По-луксозните - ще са с по-високи цени, но няма да стигат до 57 лв., увери министърът.

 

На упрек на хотелиери, че не усещат ползата от новото ведомство, тя се оправда: „Туристическите организации са 200. Може да не съм установила контакт с някой. Иначе постоянно сме в диалог с останалите”.

 

Проблемите са едни и същи от много години: нощната тишина, пътят, нелегалните сергии, сергиите с гащи и чорапи да се изринат до зимата. Трябва да се върнат хората при нас, стига сме правили реклама на Гърция, това посочи като пречки за привличане на туристи хотелиерът Венелин Ташев.

 

На въпрос дали сезонът е ударил на камък, Ангелкова отговори: „Общият брой на чуждестранните граждани от януари до юни е с 2% повече. Нашата проверка сочи, че курортите са пълни в момента. Бизнесът прави всичко възможно да привлича туристи. Разбира се, има и такива, които нищо не правят и лежат на стари лаври. Затова нещата при тях не вървят. Важно е да работим сега за сезон 2016 г.Трябва да бъдем предпочитана дестинация за следващата година”.

 

България дава 7 млн. за реклама. Другата година ще е по-трудно,  тъй като няма да разчитаме на европейски пари. Предишното правителство ни е завещало това, посочи министърът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5366 |09.08.2015 Предлагат Ирина Бокова за генерален секретар на ООН . 2| 4204 |06.08.2015 Ангелкова: Има план да не се плаща за чадър и шезлонг . 0| 5203 |19.07.2015 Предлагат въглища вместо парично обезщетение на загиналите миньори в „Ораново“ . 0| 4809 |16.07.2015 Ревизоро: ДПС непрекъснато се предлагат на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads