Реклама / Ads
3| 6324 |28.11.2018 НОВИНИ

Анна Заркова: Всеки криминален авторитет може да получи за ползване, ако не бизнес, то държавен кабинет

.
Анна Заркова
Много внимателно гледах събеседниците ти преди мен. Запомних думите им. Много ми се иска да ти призная едно. Аз имам много странен и неприятен навик. Като видя един човек по телевизора нещо да приказва, си спомням почти веднага какво е правил и приказвал преди това. С месеци и с години назад. Много лош навик е. Това каза журналистката Анна Заркова в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“.
 

Той е вредоносен за мен и околните. Въпросът за силоваците ме праща към нещо казано от някой преди това. Спомням си един цитат по памет: Всичко свястно в България работи в частния бизнес. В държавният работят само кратуните. Кратуните започват да пречат на нормалните хора, поради което частният бизнес трябва да им помогне. Тези думи ги каза Бойко Борисов през 2001 година.

 

Тогава напусна частният охранителен бизнес и влезе в апарата на кратуните. И 17 години помага, както го разбира.  Лошото е, че докато той помага на нормалните хора, все се намира някой, който да им пречи. Все пречи предишните управляващи, пречат главанаците. Той нарича това, което ти наричаш силоваците-Митьо Очите и другите момчета. Те в годините на прехода доста напреднаха. Минаха напред. Минаха тези, които оцеляха от гангстерската война.

 

Досега дълги години след смъртта на Васил Илиев те печелят от легален и лесен бизнес-търговия с алкохол и цигари, някои са без бандероли и това не се забелязва. Печелят от контрабанда на китайско карго.  Тези фирми на момчетата, създадени по време на възхода на борческите фирми ВИС и СИК, функционират и до днес. Функционират в приятни и законни бизнеси като хазарта и туризма.

 

В България всеки криминален авторитет може да получи за ползване, ако не бизнес за милиони, то държавен кабинет. Финансовите параметри са уточнени. Понякога се получават инциденти-чупят ти краката или убиват. Управляващите казват, че това са битови инциденти, защото такъв е битът в България.

 

На мен ми се струва, че всичко, което ни се случва, е само и единствено по български модел, описан от Станислав Стратиев. Половината от работните места са създадени от криминалния бизнес-рекет, наркотрафик, кражба на ДДС, телефонните измами. Тази деятелност създава на  стотици хиляди добър стандарт. С нея те издържат семействата си.  

 

Именитите акции на г-н Цветанов, в книгата само списъкът на имената им заема три страници.  Какво се получи в крайна сметка от тези акции, в които гледахме много екшъни. Бяха проснати на земята по бели гащи. Какво се случи веднага-около 48 часа след тях повечето от арестуваните унизително, те бяха пуснати веднага. Повечето от осъдителните присъди по тях дойдоха от европейски съд по правата на човека в Страсбург. Папките в тези дела бяха празни откъм доказателства. Дали бяха празни нарочно или случайно?

 

В България най-добре си живеят крадците, мошениците и измамниците. Това може да се промени и имам доказателства за това. Доказателство е и че тук ние с теб можем да говорим по този начин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3717 |02.11.2018 Започва четиристранната балканска среща във Варна . 2| 4303 |30.09.2018 Анна Кръстева: Разделението в Македания е вътре в семейството . 2| 3932 |29.09.2018 Всеки пети българин умира от инсулт . 0| 3822 |20.09.2018 СЗО: Туберколозата е най-опасната болест, всеки четвърти на планетата е застрашен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads