Реклама / Ads
4| 8821 |17.08.2021 НОВИНИ

Антоанета Цонева: Водачът на побоя зад колоните на МС свърза по символичен начин Борисов и Гешев

.
Само четирима души са били санкционирани за побоя на протестиращи зад колоните на Министерския съвет и то дисциплинарно. Единият от тях - Андон Андонов, който е давал команди, ръководител е на операцията и е участвал в този побой, е бил санкциониран да не бъде повишаван в рамките на МВР. Но в момента е в преторианската гвардия на Гешев. Това по символичен начин свърза Борисов и Гешев.
 

Това заяви в ефира на bTV Антоанета Цонева, депутат от "Демократична България".

 

Андон Андонов е лицето, което по време на протеста на 10-ти юли миналата година е санкциониран дисциплинарно за превишаване на служебните задължения. Наказан е със забрана за повишение за срок от 2 години. Внезапно обаче е бил повишен - получава пост в Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор. Според служебния вътрешен министър това е станало в начолото на 2021 г.

 

На фона на изслушването на Рашков в парламента и призивите Младен Маринов и Христо Терзийски, които по време на протестите са на ключови позиции в МВР да се извинят, това така и не се случи. Бившите вътрешни министри направиха това пред журналисти в парламентарните кулоари.

 

"Това е достойното положение на мъж. Но очевидно тези хора нямат достойнството да го направят. Но по-важното е онова, което бе установено в рамките на това изслушване", коментира Цонева.

 

По думите й тези две лица носят отговорност за опита да се пречупи куража и достойнството на младите хора. Тя определи акцията като "показна", чиято цел е била сплашване на гражданите.

 

"Това е зловещо. Все едно става дума за някакви азиатски сатрапи. ГЕРБ не съжаляват истински за това. Няма нито едно наказателно преследване спрямо тези хора - сложени са някакви минимални наказания, командващият операцията е изпратен в преторианската гвардия на Гешев. Не мога да повярвам, че ГЕРБ съжаляват. В политиката се доказва с действия", категорична бе Цонева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3760 |17.08.2021 Антоанета Цонева: Протестиращите бяха хвърлени като трупове един върху друг . 13| 6198 |11.08.2021 Антоанета Цонева: Прост сюжет като мусаката, за която говореше вчера сценаристът Филип . 9| 7481 |29.07.2021 Антоанета Цонева: Потоците към ДПС са заплашени и Данчо Цонев се бори по телевизиите и в парламента с голи гърди . 11| 4171 |26.07.2021 Антоанета Цонева: Настояваме санитарният кордон в управлението спрямо ДПС да бъде стриктно спазен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads