Реклама / Ads
20| 7121 |07.04.2013 НОВИНИ

Антон Тодоров: Военното разузнаване е нелегална структура

.
Политологът Антон Тодоров
Има отделни регистрации на това, че 1984 на Марин Райков му е отворено оперативно дело, каза политологът Антон Тодоров и поясни, че това е направено от военното разузнаване, като показа съответните документи. Евтим Костадинов, председателят на Комисията по досиетата, от своя страна заяви, че е запознат с тези документи.
 

Въпросът с досието на Райков е бил разглеждан в комисията още като е бил заместник-министър. С назначаването му за служебен премиер е поискана втора проверка. “Има официален отговор с дата от миналата седмица, че такива документи за господин Райков няма”, заяви той.

Политологът Антон Тодоров се изправи срещу председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов заради спорната тема с досието на служебния премиер Марин Райков. На обвиненията, че е вземал пари от газов олигарх, за да отправи тези обвинения, Тодоров заяви в предаването “На светло” на Нова телевизия, че като научи имената на клеветниците, ще ги осъди.

“Това са едни елементарни човечета, написали са моето име и са видели, че преди 4 години съм основател на Института за радикален капитализъм”, смята Тодоров.

Според Антон Тодоров, нарочно са излезели само документите, че Марин Райков е проучван от военното разузнаване, но не и тези, че е бил вербуван. В края на военната си служба Райков е служил в поделение на военното контраразузнаване – “хрътките сред военните”, според Тодоров. Според Евтим Костадинов, това не означава автоматично вербуване от страна на военните.

Тодоров обаче продължи в същия дух. Докато е бил проучван, за Райков е докладвано, че е надежден, произхождащ от надеждно семейство със стабилни марксистко-ленински възгледи. Това, според него, доказвало, че дясното у нас е менте.

Според него, военното разузнаване е нелегална структура. “С тези документи в момента съм бръкнал в торбата със змиите”, заяви той и поиска “тази опасна и вредна структура да бъде разформирована”. По информация, получена след запитване до Министерство на отбраната, 44% от служителите в тази структура са принадлежали към службите на комунистическия режим.

Председателят на комисията по досиетата обясни, че не може да потвърди въпросните 44%. Тази информация е изнесена по волята на военните. Освен това той припомни, че комисията се занимава с досиетата на Държавна сигурност до 1991 година, когато се смята, че тя е разформирована.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 10664 |02.04.2013 А. Тодоров: Подслушват от подземията на Правителствена . 58| 6316 |19.01.2013 Антон Кутев: Нападението срещу Доган е инсценирано . 3| 12336 |17.01.2013 Антон Петров-Хамстера остава в ареста . 4| 5339 |17.01.2013 Навръх Антоновден-грабежи, маскирани, страховито самоубийство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads