Реклама / Ads
3| 3084 |05.11.2022 НОВИНИ

Арабаджиев, ПП: Трябва ни евроатлантическа коалиция без корупция

.
Искрен Арабаджиев
„Само евроатлантическа коалиция не е достатъчна. Трябва да е евроатлантическа коалиция без корупция. Не можем на хартия да се водим, че сме евроатлантици и да позволяваме да се случват най-големите кражби, които наблюдавахме през последните години - и с авансовите плащания за магистралите, и за реализирането на „Балкански поток”. Това заяви Искрен Арабаджиев от ПП.
 

Още след парламентарните избори излязохме с 16 политики, които искаме да реализираме в настоящото Народно събрание. В самото начало казахме, че можем да говорим с всяка една партия по тези политики, публично в парламента. ГЕРБ са склонили на тези наши условия. Това коментира още депутатът от „Продължаваме Промяната” Арабаджиев пред Нова нюз.


„Както 16 политики са част от предизборната ни кампания, така и едно от обещанията ни е, че няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и да направим коалиция с тях. Срещата е на експертно ниво, ще говорим за политиките. Ние предлагаме подкрепа за тези политики, а ГЕРБ като мандатоносител може да получи подкрепа за тях, ако ги предложи”, уточни той.


Арабаджиев призова ГЕРБ най-накрая да получи първия мандат и да започне да носи отговорност. „На мен в момента ми се струва, че някак покрай всички решения в парламента и различните скандали, забравихме за факта, че ГЕРБ са първата сила и те трябва да получат мандата и да излъчат правителство”, е неговото мнение.


Депутатът от ПП смята, че тематичните мнозинства са „най-лошото”, което може да се случи на България. „Виждаме, че може да се намери подкрепа по различни теми, но тези мнозинства не са най-добрите за гражданите. Тази седмица се заформи едно тематично мнозинство за връщане на хартиената бюлетина. Това смятам, че е вредно за демокрацията и за честните избори”, подчерта Арабаджиев.


Според него е безпринципно, когато няма ясно определено мнозинство, което да носи отговорност и да е излъчило правителство. Арабаджиев призова първият и вторият мандат да не се зачеркват: „Нека видим дали ГЕРБ са способни да го реализират, нека да дойде при нас - и ще покажем какви решения смятаме да предложим”, добави той.


Дали има разнобой в „Продължаваме Промяната”, Арабаджиев отговори: „Във всяко едно от гласуванията показваме, че в нашата парламентарна група няма еднолично спуснати и наложени решения. Всеки може да ги взима самостоятелно”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2915 |04.11.2022 Ген. Константин Попов: Трябва да е ясно, можем да дадем оръжие на Украйна . 3| 4641 |03.11.2022 Прокуратурата трябва да плати 50 000 лева на Александър Томов . 3| 3024 |01.11.2022 Димитър Манолов, КТ ”Подкрепа”: Трябва да се повишат всички доходи предвид инфлацията . 1| 2880 |31.10.2022 До края на 2024г. България трябва да има 6 медицински хеликоптера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads