Реклама / Ads
27| 25749 |12.06.2021 АКТУАЛНО

Арабски шейх ли е проф. Спасов ”Правителствения” или ”Да”

.
Топла светлина за 100 000 евро...
Започваме сериозни проверки на около 15 000 лица, които не са издължили данъци към държавата в размер на 5,5 млн лева. Това е съобщение до медиите на Националната агенция по приходите (НАП) отпреди време. Простата аритметика показва, че всеки от длъжниците е укрил по 366,6 лева. Вероятно някои от „тарикатите“ са дължали по повечко, което пък означава, че на мушката на НАП са попаднали хора с по стотина неплатени лева. Данъчните обаче атакуват длъжниците, защото така трябва.
 

От НАП обаче не припарват до проф. Любомир Спасов. Той е част от списъка на недосегаемите. Поне допреди няколко седмици. На снимките виждате къщата и част от интериора в нея, в която живее все още началникът на Правителствена болница „Лозенец“. Прилича на придобивка на арабски шейх и по лукс, и по цени си е точно това.Излиза, че здравната система и корупционната система дават неограничени възможности за по-умните и услужливите.

 

.

Малка спретната къщурка, подарък (?) от заможен приятел, попаднал в "привилегирования" списък по "Магнитски"...

 

След разкритията за ужасяващи практики по трансплантации в разрез с всякакви закони и морал обаче, Спасов бе освободен. Той обжалва в СГС и бе оставен от съда на поста. Предстои развръзка, а Спасов отрича обвиненията и доказателствата за трафик и злоупотреби с донорство и тарнсплантации на органи. Не е филм на ужасите – на живо е…

В редакцията получихме снимки от дома на Спасов. Не знаем дали са автентични, но изглеждат такива, защото за луксозното имение на именития медик се говори и пише отдавна. Къщата му се оценява на над 3,5 милиона. Ако се прибави обзавеждането, част от което е полилей от Италия за около 100 000 евро (според изпратената ни информация, не я твърдим ние), цифрата ще скочи още нагоре.

Бившият премиер Борисов често повтаря, че през неговото управление животът на българите се подобрил много. Ако Любомир Спасов е в представителната извадка - вярно е.

 


.

Единият от двата басейна.

 

Как Любомир Спасов си е купи къща за 3,5 млн. лв. в „Бояна”, питат се хората.
За тази къща отдавна алармира бакера Цветан Василев. Медиите неведнъж са публикували материали по темата, но от институциите нито звук. Главният прокурор Гешев си трае, НАП си трае, мълчи и КПКОНПИ, институции, които са супер активни, когато трябва да бъде ударен някой неудобен на Борисов и компания.
Василев казва: Някой му я купи (къщата на Спасов, б.р.), но никой не пожела да разследва, защо е направен този подарък. Поводът за тази „награда“, доколкото знам, е доставено медицинско оборудване през 2013, което е струвало не повече от 8 млн. лв., а Правителствена болница го е купила за над 30 млн. лв.

Държавата е ощетена с над 20 млн. лева и е възможно част от тях са отишли, за да му бъде купена тази къща, смята Василев.

Партийният бос в ДПС Делян Пеевски ли е купил имението на шефа на правителствена болница, достойно за арабски петролен шейх? Този въпрос зададоха в писмо до Фрог нюз членове на Българския лекарски съюз. Те са учудени как Любомир Спасов се е сдобил с луксозната къща, дори ако заплатата му е 20 хил. лв. месечно. .

Шармантна спалня по поръчка в Италия на неизвестна цена...

 

Те настояват да се осветли въпросната сделка и питат:

1. Вярно ли е, че зад покупката на къщата стои Делян Пеевски и рекламният бос Красимир Гергов.
2. От кого е закупен имотът и каква е цената му?
3. Подарена ли е на Любомир Спасов?   

Според слухове въпросната къща била на Гергов. Той пък имал дългове към фирми, свързани с КТБ. Впоследствие имението било взето от Пеевски. Той пък на свой ред го подарил на Спасов.

Още по-интересно става, когато се разбира, че Любомир Спасов, когато се вдигна шум около скъпарския имот, изведнъж го прехвърля/продава(?) на бизнесмена и собственик на фирма „Градус“ Иван Ангелов – Пилето, нашумял със скандални разкрития на проговорил предприемач пред Комисията по ревизията на предишното управление в 45-а парламент. Ангелов се оказа личен приятел на Борисов, на когото премиера помагал в бизнеса, когато се наложело…


.

Такъв полилей може да си поръча всеки пенсионер, който 306 години спестява петдесетолевките, дето Бойко ги раздаваше от джипката...

 

Странна работа: стане ли дума за мафиоти, кражби, корупция, злоупотреба със служебно положение и престъпления, излизат почти едни и същи лица. И все са приятели. А онези за по 300 и по-малко лева дължими данъци ги преследват като хлебарки в скъп ресторант...

 

Фрог нюз

 

П.П. Ако снимките и твърденията не отговарят на истината, ще се извиним за сравнението на проф. Спасов с арабски шейх, макар да няма нищо обидно в това. Но ако НАП се заеме да проверява както трябва придобитото от медика и много неща се окажат верни, особено в частта за търговията с човешки органи... Коментара оставаме на вас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8296 |09.06.2021 Проф. Пламен Киров: Черният списък за санкциите на САЩ е минно поле за правителството . 15| 16422 |02.06.2021 Проф. Татяна Дронзина за Фрог: 5% деца на курорт, 95% дискриминирани или ”Отново заедно“ . 16| 7197 |14.04.2021 Проф. Даниел Вълчев: Предсрочните избори може да са краят на ГЕРБ . 29| 15476 |09.04.2021 Проф. Коста Костов предупреждава: Страшното идва на 7 май!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads